跳至

首頁

尾頁

大宅

有mama收到民生的信啦! 今晚返去look下個mail box.mouth:

[ 本文章最後由 dora611 於 08-12-3 13:10 編輯 ]

大宅

我剛收到爸爸電話啦~

民生收左...不過下午班...唔知讀唔讀好~

不過, 我想問有無人知民生係咪一年上午一年下午架 (只係聽過人咁講...)~

原文章由 dora611 於 08-11-27 13:28 發表
有mama收到民生的信啦! 今晚返去look下個mail box.mouth:

大宅

http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/

3 levels
- Nursery (both am+pm)
- Lower KG (am)
- Upper KG (pm)

不過查實好多school 也是一年am class 一年pm class

原文章由 rebeccachor 於 08-11-27 15:18 發表
我剛收到爸爸電話啦~

民生收左...不過下午班...唔知讀唔讀好~

不過, 我想問有無人知民生係咪一年上午一年下午架 (只係聽過人咁講...)~

[ 本文章最後由 dora611 於 08-11-27 16:00 編輯 ]

大宅

嘩~ 咁好擇洗喎...個小朋友咪會好辛苦囉...

原文章由 dora611 於 08-11-27 15:58 發表
http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/

3 levels
- Nursery (both am+pm)
- Lower KG (am)
- Upper KG (pm)

不過查實好多school 也是一年am class 一年pm class

大宅

民生收左琳琳讀上午class.

原文章由 rebeccachor 於 08-11-27 16:29 發表
嘩~ 咁好擇洗喎...個小朋友咪會好辛苦囉...

大宅

琳琳叻女呀!

我決定算啦~ 下午校太辛苦啦, d 時間又難就... 之前聖母收左上午, 就撰聖母!!

原文章由 dora611 於 08-11-27 21:16 發表

別墅

民生收左晴晴讀上午班.不過我想晴晴讀St. Cat. 但SC 要等到月尾先寄interview result 信!

[ 本文章最後由 Belami 於 08-11-28 00:11 編輯 ]

男爵府

原文章由 Belami 於 08-11-28 00:05 發表
民生收左晴晴讀上午班.不過我想晴晴讀St. Cat. 但SC 要等到月尾先寄interview result 信!

我都好期待收到根德同st.cat嘅收生通知呀~

大宅

Me too, I'm really looking forward to receive a result from St. Cat. Good luck

原文章由 pwypaulina 於 08-11-28 00:29 發表

我都好期待收到根德同st.cat嘅收生通知呀~

複式洋房

收到民生reject信啦!! 都唔奇怪!!

懿懿超活躍, interview 前後周圍搞鬼, 攞玩具玩, 比嬸嬸話漆, 雖然全部問題答對, 仲講述去遊樂場玩千秋......但通常學校唔鍾意呢d咁動態學生.......不過, 佢都攞到經驗o既.....

大家繼續努力.....
Charlotte

Baby

男爵府

上次你話琳琳爸爸話民生一定收,果然冇錯喎,恭喜哂呀。

原文章由 dora611 於 08-11-27 21:16 發表

大宅

thanks! 因為琳ba成日話老師睇完他填的問卷, 一定收琳琳. 不過我也會交留位費先, 出年再決定讀邊間.

原文章由 mrsmcdull 於 08-11-28 13:43 發表
上次你話琳琳爸爸話民生一定收,果然冇錯喎,恭喜哂呀。

複式洋房

我亞女琳琳都收咗, 上午班! 但都未決定!
大家知唔知,到底民生(幼稚園及小學)係中定英? 我收的消息是各有不同,真係唔知邊個先至啱!

原文章由 dora611 於 08-11-28 15:06 發表
thanks! 因為琳ba成日話老師睇完他填的問卷, 一定收琳琳. 不過我也會交留位費先, 出年再決定讀邊間.

大宅

教育王國有news 有mama收到根記的信啦!
我老細親戚係民生教, 叫左問中英問題, 可能今晚會知.

原文章由 AntheaLee 於 08-11-29 12:18 發表
我亞女琳琳都收咗, 上午班! 但都未決定!
大家知唔知,到底民生(幼稚園及小學)係中定英? 我收的消息是各有不同,真係唔知邊個先至啱!

複式洋房

唔該哂, 琳琳媽!!

原文章由 dora611 於 08-11-29 12:41 發表
教育王國有news 有mama收到根記的信啦!
我老細親戚係民生教, 叫左問中英問題, 可能今晚會知.

大宅

民生(幼稚園及小學)係中定英?
ans : Private School by the moment, Both Chinese and English Media.

首頁

尾頁

跳至