時政擂台

跳至

首頁
12345...10

尾頁

侯爵府

小寶貝兒 發表於 16-11-14 01:59
佔中果排我堂哥有打電話黎洗我腦, 不過佢只係重覆人地講既野(即係已被洗腦), 咁我好易就KO左佢, 叫佢專心搵 ...

講得好

珍珠宮

好媽媽勳章

唉,其實英國美國嗰邊已經明確反映了什麼真普選,有得揀都係嘥氣,民主講得白d只係少數服從多數,幾十年前民智未開發,又無咁多資訊,大家取向接近,咪好似好理想。但而家個個人都各有想法,好多時支持反對都係一半半,咁輸咗嗰半咪又一半人嘈,咩係民先?左半定右半?

小寶貝兒    發表於 16-11-15 15:16

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:唉!我識一個讀初中嘅學生連佢都知道香港無

原帖由 minniemouse 於 16-11-14 發表
唉!我識一個讀初中嘅學生連佢都知道香港無可能獨立!
香港獨立 = 幼稚園學生,想脫離父母獨立,根本無可能~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

樓主係咪想話支持港獨嘅人係好少,我地身邊都未必有呢D人?
但一粒老鼠屎都可以破壞我地嘅香港,你睇我地立法會宜家做到D咩!!

公爵府

回覆樓主:

識一個本土派既人 但唔熟既。斯文人黎既 平時講野有紋有路 唔算滿口歪理。佢係幫本土派寫文既。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

freespeech 發表於 16-11-14 00:47
我由頭至尾都說,香港冇條件獨立,冇可能的事為何要支持。但你都見有些人亂扣人帽子,或胡亂談話。請继續跟 ...
我覺得佔中不是港獨,但總會有一車一車的人扣佔中是港獨,不然,不能顯得自己立於不敗之地。謊言講100次就變成真話,所以講100次,所有人就會信,佔中一定是港獨。
我們的社會就是這樣,可能中國人的社會就是這樣。

男爵府

走番去政治擂台開帖啦 討厭 成日搏濛起自由開

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

"女" 人做牛做 "馬" => 媽

珍珠宮

好媽媽勳章

OHIMESAMA 發表於 16-11-14 08:10
樓主係咪想話支持港獨嘅人係好少,我地身邊都未必有呢D人?
但一粒老鼠屎都可以破壞我地嘅香港,你睇我地立 ...

Agree, 唔好話人根本唔多,中央無必要出手。香港多得呢d少數傑青加大量漢奸已經停滯不前,閒唔時出來暴動吓,圍吓西環已經浪費不少人力物力!

子爵府

mickeywinnie3 發表於 16-11-14 07:44
有!識一個愛民主愛港獨的廢青,之後發現自己是不折不扣的中國人之後就好後悔好後悔2年前去了佔中幫班儍仔 ...

替佢終於醒覺而開心, 可惜大部份人仲未醒

公爵府

hashtag影視迷勳章

引用:有幾個,仲去支持佔中添但自從糧油事件,終

原帖由 I9528 於 16-11-14 發表
有幾個,仲去支持佔中添
但自從糧油事件,終於明白自己做咗傻仔,日日搥心口
...
當時的佔中不是爭取港獨,只是要求真普算啫

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

freespeech 發表於 16-11-14 00:10
近日熱話談“港獨”,但電視、媒體唔計,其實在日常生活中有冇真正遇過宣揚港獨的人?

註: 口痕友,唔計 ...

大宅

freespeech 發表於 16-11-14 00:10
近日熱話談“港獨”,但電視、媒體唔計,其實在日常生活中有冇真正遇過宣揚港獨的人?

註: 口痕友,唔計 ...
好彩無!

珍珠宮

小寶貝兒 發表於 16-11-14 01:59
佔中果排我堂哥有打電話黎洗我腦, 不過佢只係重覆人地講既野(即係已被洗腦), 咁我好易就KO左佢, 叫佢專心搵 ...

講得好 其實個個都係私心
唔好懶偉大

小寶貝兒    發表於 16-11-15 15:17

珍珠宮

anita_yps 發表於 16-11-14 00:36
舊同事, 成日都講港英政府點點點好, 冇左英國香港冇運行, 又話香港根本唔駛靠大6, 獨立先有運行 etc....

...

咁儍仔 冇大陸在背後,香港甚麼不是。邊個國家會理香港,等香港自生自滅。佢哋覺得有國家咁得罪大陸咩!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真好笑,初一暴動,港獨累街坊時,就唔關佔中事,當日一喺立會攞到議席,風頭一時無兩,梁家傑即刻將佢哋收歸於非建制派內(即刻以建制和非建制嚟區分),連犯民二字都唔提,好現實啊!

但哩啲一切,冇佔中嘅催化衍生,會出現? 今時今日劃清界線?點區分? 當日支持以非法手法去爭取,同港獨有咩分別?只係激烈程度不同罷了,方向有唔同咩?

小寶貝兒    發表於 16-11-15 15:18

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:大力大力 發表於 16-11-14 07:58 班

原帖由 OHIMESAMA 於 16-11-14 發表
大力加油!
呢到仲有好多會員係明白事理。
收到~

我會努力的~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

nganc9 發表於 16-11-14 08:33
當時的佔中不是爭取港獨,只是要求真普算啫

係咩。。淨係得真普選咩??

我見到最多的橫額係叫梁振英落台喎,anyway...佔中跟本係港獨的催化劑

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

tester5 發表於 16-11-14 08:18
我覺得佔中不是港獨,但總會有一車一車的人扣佔中是港獨,不然,不能顯得自己立於不敗之地。謊言講100次就 ...

阿爺報係選舉前提咗唔要選佢哋

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇見, FB有朋友係

首頁
12345...10

尾頁

跳至