婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Loklok0023 發表於 17-6-28 00:45
原來咁多人有呢個問題架,我又係自從陀住阿b之後開始痕,直至生完兩年都仲痕,只係一痕就搽藥膏,個陣婦產 ...

原來你都有外陰痕,我之前係肛門勁痕,要係咁啐先止到之后又继续痕,但而家肛門無痕又倫到外陰勁痕,好似會周围走咁,又係要沖涼時勁啐先止到痕,好痛苦

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我呢排又痕得好嚴重,每晚差唔多零晨5點就開始痕,我見樓上有jm話係濕疹,所以拎咗小朋友d濕疹藥膏搽,之前搽一兩次就可以唔痕一排,但呢排日日都痕,好痛苦,到底點先可以斷尾

男爵府

summerci 發表於 16-11-15 01:16
肛門入面少少及外面附近d皮膚成日好鬼痕,一沖涼或去完大都好大力卒先可止痕,睇過醫生又話唔見有痣瘡,唔 ...

講問隔左咁耐,好返未?點醫好?

大宅

大宅

上網睇話裏支好用,但吾知邊度有買,有無jm用過或買過分享下?

複式洋房

小小郭c奶 發表於 18-4-29 23:42
我呢排又痕得好嚴重,每晚差唔多零晨5點就開始痕,我見樓上有jm話係濕疹,所以拎咗小朋友d濕疹藥膏搽,之前 ...

如果肛門半夜痕可能係蟯蟲爬出,食次杜蟲藥試下

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我呢排都有呢個問題,仲係成個陰部加腿罅都痕,醫生話濕疹影響,一出汗成身就好痕,個頭又痕,而家仲呢個位都痕埋一份

大宅

回覆樓主:

唉…我胎第2胎中後期先無啦啦係咁,已經排除左係唔乾淨,因為沖涼時同之後都係咁痕。。。
試過產檢同醫生講,問會唔會係濕疹,佢睇左話唔係。。。都唔知咩事, R 到痛果下爽,跟著又痕過。。。。真係好痛苦
在TKO的第2任媽媽

複式洋房

回覆樓主:

我好耐冇入嚟睇訊息啦, 我而家好少痕 ,之前有一個媽媽 教咗個方法 ,兩蓋滴露落去一盤水,用自己可以接受嘅熱水浸 ,我自己就未試呢個方法,但發現用花灑直沖痕嘅位置, 又係用自己可以接受嘅熱度,真係可以止痕仲好舒服好舒服,可能係避免咗長期拗嗰個位, 而家好少痕嘞,我一痕就用呢個方法,大家可以一試,記住千祈唔好拗,昵d痕應唔係濕疹,無原因的,希望幫到大家,祝大家快d好,如果有用就响呢度分享吓啦

複式洋房

回覆樓主:

修正番: 個媽媽係話 :一蓋滴露 加半盤水
我自己一行 淨係用 熱花灑水沖,貪方便

大宅

我都有呢個問題幾年了外陰同肛門邊痕 但奇怪係只有左邊痕 右邊係無事 斷唔到尾 最近又痕返 西醫話似敏感 開左有類固醇藥膏俾我 我都唔敢搽太多 呢幾日睇緊中醫好dd 用金銀花煲水洗下體 總算捱夜晚
上網睇過好多資料
又咩白斑..濕疹..痔瘡...
諗住再揾西醫check check..肛門邊好易捐...外陰有一達皮膚細左薄左了
好煩。一一

大宅

回覆 Kwykwok 的帖子

朋友。。。 生完keep完痕到依家,睇左幾次婦科,開藥膏,塞藥,完全無效。痕到訓吾到,睡眠質素超低,堅困擾,吾知點算好 😭

大宅

cmy624 發表於 18-10-23 22:50

朋友。。。 生完keep完痕到依家,睇左幾次婦科,開藥膏,塞藥,完全無效。痕到訓吾到 ...

咁又好嚴重喎
葯膏都無用? 我用緊eurxx 都可以
我而家沖完涼用aveeno 搽左先 又試過用紅色木瓜霜
時好時壞啦
有無自己手洗內褲?

大宅

想生BB熱投

cmy624 發表於 18-10-23 22:50

朋友。。。 生完keep完痕到依家,睇左幾次婦科,開藥膏,塞藥,完全無效。痕到訓吾到 ...

我好明白你,你不如試下用花士苓搽下,我都係生完就痕,藥膏塞藥全部都無用,全日無時無刻都痕,完全訓唔到覺,以為就咁玩完,最後頂唔順睇左外科知道係初前痔瘡,突左出黎刺激到周圍皮膚痕,做左痔瘡水解,再睇中醫,加上搽花士苓,而家係舒緩左,起碼日頭唔再痕,你試下啦

大宅

我已經持續左好多年,請問你哋有冇人已經搵到醫治嘅方法可以介紹俾我呀!日日都痕到瞓唔到覺!

侯爵府

其實有很多方法有機會療效很好,可惜你們多數看不懂.....

肛门瘙痒症研究进展
https://www.haodf.com/zhuanjiaguandian/sunxi00_1320856981.htm
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

大宅

呢種情況我究竟應該睇婦科還是皮膚科醫師

別墅

我肛門痕就係痔瘡
陰道都有時痕, 我試過用滴露洗內褲... 但果次可能過水過得唔乾淨, 結果搞到陰道發炎, 睇醫生先得
跟住我換過哂啲內褲, 就好似好少少咁囉

複式洋房

回覆樓主:

各位, 其實我有一個 好有效的止痕嘅方法,但 係我唔知道是否每個人都啱用 ,我自己就係用 花灑嘅熱水(調較自己能承受的熱度沖落外陰痕的位置或者係肛門痕嘅位置, 嗰啲熱力要去到自己可以承受到嘅 ,我自己就要熱d先覺得舒服止痕, 用花灑熱水沖到唔痕為止 ,跟住再沖另外一個位,如此類推 , 當下止到痕之後成個人都覺得好輕鬆好舒服的 , 到痕的時候又用熱水沖下, 慢慢慢慢就冇咁痕, 我就係用呢啲方法,希望可以幫到大家
備註: 洗乾淨痕的位置才用熱沖止痕會更好

首頁

尾頁

跳至