親子旅遊

跳至

首頁
12345...24

尾頁

大宅

台北,宜蘭超開心之旅。

Day 1~ 落機即去掃街->吹玻璃(推介)->饒河夜市

Day 2 ~ 文華早餐->Baby boss->帝王蟹鍋物(推介)

Day 3 ~ 宜蘭Silk Place車車酒店(推介)->羅東夜市

Day 4 ~ 鮮肉小籠包(推介)-> 蠟藝彩繪館->菓風小舖15:00->宜農牧場->玻璃屋

Day 5 ~ 雅典蛋糕密碼館->山寨村->pizza DIY->宜農牧場(推介)-蔥仔寮->台北酒店

Day 6~ 春水堂->誠品買書->返香港。

重点推推推推……………………--->小吳

小吳係我地喺fd 入面有dmami 推介,佢真係超好。真心地好多謝佢嘅付出。

小吳會喺我地見面前一晚whatsapp溝通第二日嘅行程。

小吳會當天幫我reconfirm 哂當天要去嘅DIY景點,makesure 佢地會開班(因為有時如果吾夠人話吾開就吾開),為免我地白行。

小吳會自動加d好玩又吾使錢嘅景點,好似第五日,佢車咗我地去咗一個公園,入面有周圍走嘅鴨,有魚餵,有個地方可以玩超大滑梯。佢仲要ready埋魚粮,滑梯用嘅兜兜。

小吳好细心,我只係R R隻腿,佢會立即去攞防蚊水,细路件褸髒了,佢又會攞佢個件俾小朋友著住先,白天佢會一路開車,一路介紹景點,到三,四点小朋友想午睡,佢又會靜靜地開車。超细心。到差不多時間,佢又問我地需吾需叉電?要吾要sharewifi俾我地用?

小吳好鍾意同小朋友玩,亦都好識同小朋友玩,大仔超跟佢,细嗰個都肯跟佢,令到我地可以有機會享受吓大自然。返到黎香港成日都問住吳哥哥,吳哥哥呢?
小吳從來吾同我地計鍾,第一日過咗鍾都吾會出声,反而最尾個日我找數時,佢話今天吾足8個鍾,吾需要甘多。儍的嗎?

小吳带我地去任何景点,佢從不離開我地遠,永遠在近處幫助我地。從不sale我地買任何一樣野。

小吳會幫我地全程拍照,當晚會send番原檔加個video俾我地。仲要影得吾差。感動ing.
第一晚回酒店時,其實己經過了8個鍾,喺車入面,我仔講咗一句:嘩,这個好像好好吃。小吳即問你要吃嗎?仔点点頭。小吳立即U turn 返去買。入到去,我好想多謝佢,所以買多一個俾小吳,佢不好意思地收下。第二天佢送回我們另一個宜蘭特產嘅蛋糕。又係感動ing.

真心多謝小吳。係佢令我地成個trip完美地進行。

大宅

yes22 發表於 16-11-15 16:42
台北,宜蘭超開心之旅。
樓主,請問你可以講下住宿地點嗎?因為我計劃緊行程,發覺好傷神......
另外,想要小吳的聯絡資料,謝謝!

水晶宮

台北,宜蘭超開心之旅。

pm司機資料可以嗎?

男爵府

我都想知,謝謝

公爵府

親子王國15週年勳章

回覆 yes22 的帖子

想知司機聯絡!謝謝

別墅

台北,宜蘭超開心之旅。

hi, pls PM 小吳info. tks!

大宅

Hi! pls pm 司機資料,ths!

大宅

我剛回來,都係小吳車我們,佢真係好好,我們那三個小魔怪,都好晤捨得佢

男爵府

Please PM司機資料, thanks

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

台北,宜蘭超開心之旅。

可以pm司機資料我嗎?

複式洋房

回覆樓主:

請問可 pm 小吳資料嗎?

大宅

台北,宜蘭超開心之旅。

多謝分享,可以pm 小吳資料給我嗎?Thanks!!

大宅

台北,宜蘭超開心之旅。

可以pm司機資料嗎?thank you

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問你們去那吹玻璃?謝謝
Anson 大個仔喇,做哥哥要好好照顧細佬呀!

大宅

May I have the driver contact details?

複式洋房

回覆樓主:

I need too, thx ur sharing

大宅

回覆 yan315 的帖子

坤水晶@誠品生活松菸店
Tel : (02)66365888

Can make booking via FB .

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

yes22 發表於 16-11-16 11:06
回覆 yan315 的帖子

坤水晶@誠品生活松菸店

hi, 我小朋友都係7歲同4歳,如果大嗰個係度吹玻璃,細嗰個會唔會好悶?另外,家長可唔可以陪小朋友入去?thanks

大宅

回覆 寶貝豬豬234 的帖子

TPE - 德立莊2 晚 (nice)
- 台北日記1晚 (so so , but closed to the MTR )

YILAN- 晶英車車酒店1晚 ( excellence)
- 晶泉丰旅温泉酒店1晚 (nice)

Twn Driver info PM already .

大宅

回覆 puffy0305 的帖子

i'm also 7 & 3 , we all can go in together , seat along the wall , my little one was excited seeing his older brother making a glass himself .

首頁
12345...24

尾頁

跳至