自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

今日,無啦啦d手指甲位嘅肉爆裂左少少 (好似傷咁):-(
脚趾公.....又係咁:-( 好痛呀!

注意: 我一到冬天,最怕係手、腳好乾又爆:-(
是否主婦手?

請幫忙! 教吓我搽咩lotion?
食什麼食物可以幫助滋潤skin?(e.g.煲湯、糖水、食物...)
thanks大家 :-( :-(

大宅

原文章由 bobo721 於 08-11-28 23:46 發表

是否主婦手?

食什麼食物可以幫助滋潤skin ...

我都係呢個天氣腳踝位經常爆,裂開左舊肉情況我會在洗澡後搽花士令再用膠布貼住去睡覺,第2天會好返

珍珠宮

上年我用凡士林膏

本來都不錯 不敏感

但後來知道是石油的產品

最近自製甘菊油

自己試過快用完1支 都ok好潤

另自製手工皂 皮膚無太乾
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

複式洋房

脚趾公.....又係咁 好痛呀

我都會好似妳一樣,吾止冬天連夏天都會.
有隻藥膏係醫生俾, 妳可到藥房買
Triderm Cream (15gm) 白色細牙膏size

原文章由 bobo721 於 08-11-28 23:46 發表

是否主婦手?

大宅

請問幾錢一支架?

原文章由 addlok 於 08-11-29 13:08 發表
Triderm Cream (15gm) 白色細牙膏size
熙媛BB,熙倫BB

子爵府

畀面勳章

原文章由 addlok 於 08-11-29 13:08 發表

是否只搽手用?? (爆裂)
thanks

禁止訪問

大宅

我今日喺藥房買咗一支,都幾貴$64,紅白色盒,希望有幫助

原文章由 bobo721 於 08-11-29 17:04 發表

是否只搽手用?? (爆裂)
thanks
熙媛BB,熙倫BB

大宅

$30-40蚊咁平,我今日行過兩間藥房,一間賣街坊價$60,另一間賣$45 d價錢相差咁多既

原文章由 PrettyMa 於 08-11-30 21:04 發表
你可以去watson 或藥房買隻aqeous cream 大大盒都係30~40蚊, 好抵用, 其實係D 水份CREAM, 好正架, 你可以試下啦.
熙媛BB,熙倫BB

大宅

aqueous cream係咪平架咋喎..唔會成六十咁費..
我上星期買左一罐比個女搽面..bb都用得架...
屈x氏特價$32.x....原價好似係$42,3咁上下囉..
有成500g..好抵用~~~~~

原文章由 Ida*Chan 於 08-11-30 23:29 發表
$30-40蚊咁平,我今日行過兩間藥房,一間賣街坊價$60,另一間賣$45 d價錢相差咁多既

大宅

啱啱去萬寧睇賣$29.9咋~~

原文章由 小小be 於 08-12-1 02:25 發表
aqueous cream係咪平架咋喎..唔會成六十咁費..
屈x氏特價$32.x....原價好似係$42,3咁上下囉..

...
熙媛BB,熙倫BB

別墅

最平應該係龍城....$25!!

原文章由 Ida*Chan 於 08-12-1 10:19 發表
啱啱去萬寧睇賣$29.9咋~~

男爵府

hashtag影視迷勳章

龍城....$25.那裡有龍城?thx,

原文章由 Princess_royal 於 08-12-1 10:21 發表
最平應該係龍城....$25!!

複式洋房

原文章由 小小be 於 08-12-1 02:25 發表

...

請問aqueous cream係專for皮膚爆裂用or係普通護膚cream?

大宅

me too

是否主婦手?

ありがとう!!!

別墅

起尖沙咀加連威老道!!

原文章由 KWT 於 08-12-1 10:28 發表
龍城....$25.那裡有龍城?thx,

大宅

原文章由 PrettyMa 於 08-11-30 21:04 發表
你可以去watson 或藥房買隻aqeous cream 大大盒都係30~40蚊, 好抵用, 其實係D 水份CREAM, 好正架, 你可以試下啦.

我想問是否可以用作塗面?
因為國內同事爆得好勁,佢問我HK有沒有平一點或是好一點的,我想問問, 如果可以塗面,那就PERFECT, 價錢又不貴
盲目的愛他們 8-)

男爵府

回覆 #1 bonnieandy 的文章

Olive oil - cheap and workable $1x.00/bottle
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

大宅

我爸多年都是這樣,後我買了"佳善"護手膏給他用,他都覺得很好,還介紹了很多人用,125g/$50.你不防試試.

男爵府

其實nivea深藍色鐵盒cream都好好用,前年我的腳踭裂了,搽了兩天便好了,比xx腳踭龜裂膏好用!

首頁

尾頁

跳至