論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

自由出入

伯爵府

我都係...

原文章由 莎莎莉莉 於 08-12-1 10:26 發表
無鎖
屋企盡量唔放貴重野係度,
我亦無乜名貴珠寶
錢呢, 大額叫老公放好
小的, 由得佢了
如果工人有偷到, 我地點都會有d蛛絲馬跡睇到
同埋, 主人房要清潔啊....
我每朝都唔摺被, 要工人摺嘛...
...

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我係返工時會鎖房門, 等我地放工返黎或星期六我地响屋企先叫佢入去做清潔。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

問題係.....你驚佢入你房做咩先~~

看你d衫? 瞓你張床? 如果咁驚又咁担心, 鎖門囉~

水晶宮

我唔會鎖門,但上班第一天已講到明,未問准我,或家中無其他人(阿囡唔計),係唔可以入主人房.
咁我有時會特登試下佢,例如將d野放係房既地下,有位置記號,佢一郁少少我都知.咁so far佢都無擅入.
唔比佢入有兩個原因,一係驚佢會偷野(唔係咩都可以鎖起架嘛),二係特登有d規矩要佢守下.(因為我屋企已經好free,無咩家規啦!)

別墅

精緻種植勳章

原文章由 mimi005 於 08-12-1 10:32 發表
自由出入

我都係比佢自出自入

男爵府

好媽媽勳章

唔鎖and 有裝cam, 佢唔會主動入, 除非打掃

原文章由 ruby.maksn 於 08-11-29 22:37 發表
唔鎖家,但有裝cam,佢知我地成日都會睇住,佢如果入我地房的時候,會打比我老公,同佢講聲,佢先入去的...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

珍珠宮

我自己無裝cam,但建議有BB既一定要裝cam
我唔裝cam既原因,係因為我份工好自由,我成日做突擊隊,工人估我唔到幾時返屋企
加上我屋企係好open,係出面行過都望到入去
此外,屋企附近有好多線眼,基本上我勁過秘密警察 ,就算我未起身,工人自己帶仔仔放學,沿路見到邊個,我個仔做緊咩,一定有唔止一個熟人報告俾我聽
不過,so far我工人都好信得過
原文章由 joeywongmy 於 08-12-1 21:09 發表
想問下你地裝cam呢
係咪裝幾個cam係唔同位置架
因為我未裝架
不過我只係諗到裝係大廳
叫佢平時放bb係廳囉
咁你地係咪房又有一個cam架?

首頁

尾頁

跳至