單親天地

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

minmin82 發表於 16-12-11 10:21
我都係甘諗 乜都做晒做齊 問心無愧
但我清醒一陣 又變番掛念 同 以前片段
個人成日好矛盾 希望時間長小 ...

我都會架,不過慢慢就會變少,仲唔會喊,最後係有種解脫既感覺

男爵府

fanny3315 發表於 16-12-11 10:23
我都會架,不過慢慢就會變少,仲唔會喊,最後係有種解脫既感覺

早前己經喊到唔識再喊
呢幾日見到d 場面 半夜又突然黎料
多謝你 你用左幾多時間 可以放晒手吖

瑪瑙宮

minmin82 發表於 16-12-11 10:42
早前己經喊到唔識再喊

下定決心到依家唔夠一個月,係我提出。

瑪瑙宮

minmin82 發表於 16-12-11 10:42
早前己經喊到唔識再喊

http://www.cocomy.net/post/238825?r=Mrcash126

男爵府

fanny3315 發表於 16-12-11 12:01
http://www.cocomy.net/post/238825?r=Mrcash126

入唔到去 是咩黎?

瑪瑙宮

minmin82 發表於 16-12-11 12:14
入唔到去 是咩黎?

我入到,人生有4苦,睇完個人會舒服d唔會咁執著

男爵府

fanny3315 發表於 16-12-11 12:30
我入到,人生有4苦,睇完個人會舒服d唔會咁執著

好 謝謝

複式洋房

想問下咁多位,如果老公而家仲有同ex聯絡!老公有send啲情情愛愛對話比個ex!但係個老公每日都有返屋企瞓放假又會陪我同個仔!佢地只喺whatsapp傾計!!你地會原諒佢嗎?定係離婚好?

p.s. c6始終唔肯認有搵ex

瑪瑙宮

cocoyiu520 發表於 16-12-11 21:54
想問下咁多位,如果老公而家仲有同ex聯絡!老公有send啲情情愛愛對話比個ex!但係個老公每日都有返屋企瞓放 ...

我就接受唔到,表面再好都經唔起一次又一次傷害但男人你係估唔到,可能真係齋吹水(男性朋友講佢地男人係咁,未必有野)

複式洋房

回覆 fanny3315 的帖子

但係吹水會講情情愛愛的嗎?但我真係一次又一次咁比佢傷害!個仔而家先5個月,我都唔知點做好

瑪瑙宮

cocoyiu520 發表於 16-12-11 23:04
回覆 fanny3315 的帖子

但係吹水會講情情愛愛的嗎?但我真係一次又一次咁比佢傷害!個仔而家先5個月,我都 ...

我朋友話男人會咁,無聊就會口花花,未必係真……依家十個男人十個都係咁喎……又話要為小朋友諗,不過最後講到佢都唔識點答我其實如果第一次咪俾個機會大家囉,佢認得低威都叫做有為頭家諗先。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:離婚並唔可怕,同路人,共勉之。

真係可以咁瀟洒咩?

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

瑪瑙宮

alicialee1210 發表於 16-12-20 16:45
真係可以咁瀟洒咩?

我可以其實好多野加埋消磨左感情,依家都會諗以前既事,但只會越黎越睇清事實。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:minmin82 發表於 16-12-11 10:42 早

原帖由 fanny3315 於 16-12-11 發表
謝分享柳暗花明又一村,心態改變命運

瑪瑙宮

maymay220hk 發表於 16-12-20 18:40
謝分享柳暗花明又一村,心態改變命運

係架,心態好好運自然埋黎

大宅

我相信自己都到了離婚嘅邊緣,2個人一齊咁辛苦。個老公可以2晚唔返屋企,成日都掛離婚响口邊,我仲會有安全感嗎?我相信回復單身可能更好,起碼唔使隨便聽到呢2個字。就正如拍拖知道自己愛的人同自己講分手嘅時候也接受唔到,個感覺差到不得了。會無端端咁喊。但而家我同自己講就算真係離婚就要堅強啲,世界上無話無左邊個唔得。最多咪自己一個人,自己仲有屋企人。不過真係離婚嘅話我真係唔知點開口同屋企人講

別墅

Panda773 發表於 16-12-20 22:58
我相信自己都到了離婚嘅邊緣,2個人一齊咁辛苦。個老公可以2晚唔返屋企,成日都掛離婚响口邊,我仲會有安全 ...

成日可以用離婚掛口邊那會有長久!

瑪瑙宮

我相信自己都到了離婚嘅邊緣,2個人一齊咁辛苦。個老公可以2晚唔返屋企,成日都掛離婚响口邊,我仲會有安全 ...

我個個之前都有咁講過,佢只係想等我講先,要做個好老公形象俾人睇,所以心淡只係遲早既問題,分唔分開真係要諗得好清楚,人地幫唔到你做決定,決定左就要向前望,唔好再諗咁多,雖然冇咩可能唔諗,但時間係療傷最好既良藥。
我只係同左媽咪同少部份親戚知,自己既事唔洗同其他人交代,煮到埋黎先食人地提佢咪話佢唔得閒出現囉

瑪瑙宮

http://moneyaaa.com/10095/

大宅

fanny3315 發表於 16-12-21 12:08
http://moneyaaa.com/10095/

呢篇文章講得好啱 "如果有那么一个人,因为你的一点好,能原谅你所有的不好,那就好好珍惜吧。

因为大多数人,只会因为你的一点不好,而忘记你所有的好。相伴的时候一定要珍惜,牵手的时候一定要紧握。因为,一旦分开了松了手,再见就不知会是在哪一世。

世人都知道要珍惜,可是真正做到的又有几人。

首頁

尾頁

跳至