自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 keroroee 於 08-12-1 15:16 發表
兩邊都唔抵幫..暑假已經有暴動! 同8號風球滑浪有咩分別?

100% agree !!

禁止訪問

禁止訪問

別墅

香港政府係出咗名,唔死人唔做嘢.......
淨係識出糧加人工.......

男爵府

回覆 #2 KITKITDaddy 的文章

保安局局長李少光 always do nothing , please be attention to what he has done ?????????

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

我發覺正苦做得最肉酸o既事就係~~ 轉軚
但偏偏呢個正苦最鍾意做,最常做o既就係 ~~ 轉軚

尋日大大聲話唔會包機o既,今日死左人即係就轉軚喇,點解之前又企到咁硬,今日又轉得咁快呢,唉!呢個正苦,越來越令人失望
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

重覆....

[ 本文章最後由 2heiBBmama 於 08-12-1 16:18 編輯 ]
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我對港府非常失望, 琴日睇住電視直播, 我就一邊勁鬧個班廢柴….:;pppp:
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

禁止訪問

水晶宮

原文章由 KITKITDaddy 於 08-12-1 16:20 發表

雖然佢地都有責任, 但係依家安全性命悠關, 係唔係接返d港人會比較恰當呢!!mouth:

好多野都唔可以預料到
正如日本, 台灣有地震, 有誰會預測到自己去果幾日有地震 ?
泰國政局不穩, 係久不久就會發生
歐洲夠有黑人夾住D遊客去黑巷禁住搶
美國都有恐襲, 又有天災
就算去馬來西亞, 難保有朝一日馬來人會排華
返大陸又會有天災又會有土匪,
都係果句, 無人會預計到下一刻會發生咩事

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 上校車 於 08-12-1 16:24 發表

好多野都唔可以預料到
正如日本, 台灣有地震, 有誰會預測到自己去果幾日有地震 ?
泰國政局不穩, 係久不久就會發生
歐洲夠有黑人夾住D遊客去黑巷禁住搶
美國都有恐襲, 又有天災
就算去馬來西亞, 難保有朝一日馬來 ...

不過今次事件有d唔同, 以上例子都係無法預料,
但泰國示威呢單野唔係突然發生, 而係發生左一段時間, 政府都出左聲叫人唔好去, 但仍堅持要去o既, 怪得邊個?
不過都係果句, 而家係人o既安全為大前題, 香港政府今次真係抵打。

[ 本文章最後由 goat 於 08-12-1 17:06 編輯 ]

等待驗證會員

以前都唔覺香港政府衰得咁緊要, 但今次真係覺得身為香港人好無奈, 真係唔知呢班政府高官覺唔覺得羞恥

香港人, 你地要自求多福呀, 原來香港政府會任你地自生自滅架!

禁止訪問

等待驗證會員

原文章由 KITKITDaddy 於 08-12-1 17:07 發表

大家要捱多3年

(憎突手腳痛另計)

老實講, 以前點都覺得曾特首好過老懵董, 但而家就覺得: 老懵董佢唔識施政姐, 但佢都算愛民; 但曾特首佢淨係愛自己咋:;pppp: , 死la, 仲要捱多3年

禁止訪問

大宅

畀面勳章

一諗起明天bowtie實扮曬野拉長塊面咁出來講埋d幫自己補飛的說話就想嘔

原文章由 KITKITDaddy 於 08-12-1 17:07 發表

大家要捱多3年

(憎突手腳痛另計)

首頁

尾頁

跳至