跳至

首頁

尾頁

大宅

我個BB 而家每隔4個鐘食一次奶, in between 4個鐘中有時會訓覺, 但如果佢醒的時候, 就多數扭計cry , 好少會靜靜咁同人玩, 或者周圍眼望望. 所以成日要比奶咀佢安撫佢. 我成日想日頭比佢玩多D, 等佢晚上好訓D, 但係真係好難, 因為一比奶咀, 佢多數會訓覺.
我想問下一餐同一餐奶之間, 你地個BB會唔會好似我個B咁扭計ga? 點樣先可以 make him more calm down, so that 我可以同佢玩吓?

大宅

我阿b 扭計扭到爆..

仲要係我睇佢先係咁...
佢同你阿b 一樣.. 不過衰到係. drop 0左個奶咀.又fing 頭又發din. 一日乖一日扭..死未.

食飽. 唔夠 1 分鐘即cry.
沖涼 15 mins 唔cry, 一上水. 底衫都未著又cry..

我個阿b 係唔係好恐怖呢.. 阿ba 抱就無事ga la.

禁止訪問

大宅

原文章由 Joy33 於 08-12-2 18:01 發表
My BB girl also doesn't like to sleep and 扭計. Only sleep 10 mins, then wake up. C+ doctor said that BB still hungry, so 扭計, then I gave her more milk, she can finish 7oz sometimes ( my bb only 6 w ...

係啦. 就係咁啦. 吸毒. 係呀 kakakaka

下 dr 咁講..我都懷疑過. and 我阿b 成日都口"ma ma"
又好似好餓咁.. 今日我放佢0向bb 椅. but 佢無cry wor. 行埋去
原來佢用"利"仔好似食雪糕咁lam 衫袖.. 唉.. 俾個衰女激死我

禁止訪問

大宅

原文章由 Joy33 於 08-12-3 17:46 發表
winavis

我BB都有lam 衫袖架、不過lam lam 下、發現唔係奶咀,又開始毒隠起。有時太過厲害,好似發din,就俾保嬰丹佢吃,情況會好点。不過都係扭計.
其実、我想俾佢cry架、我忍到架、train her not to depend on 奶咀,但BB個肚 ...

唔明why 關肚臍好凸事???
下我阿b cry 到"車" 曬呀.. 好恐怖

大宅

原來大家都有同樣的問題, 我唸我個B除左訓覺, 食奶, 其餘的時間都係扭計多, 連隔離屋都話聽到阿B 喊聲, 佢好少會靜靜地同我玩, 希望佢大D會好D啦, 而家唯一可以做的係等佢大, 好灰

禁止訪問

子爵府

原文章由 winavis 於 08-12-2 17:28 發表
我阿b 扭計扭到爆..

佢同你阿b 一樣.. 不過衰到係. drop 0左個奶咀.又fing 頭又發din. 一日乖一日扭..死未.

沖涼 15 mins 唔cry, 一上水. 底衫都未著又cry..
...

我女女都係咁呀,我大仔仲鬧佢話:你唔好成日周圍郁,ning黎ning去啦,你仲yat過我喇~ 不過我女女唔會揀人架,佢like發癲就癲架啦,唔會有人俾面~

子爵府

原文章由 Joy33 於 08-12-2 18:01 發表
My BB girl also doesn't like to sleep and 扭計. Only sleep 10 mins, then wake up. C+ doctor said that BB still hungry, so 扭計, then I gave her more milk, she can finish 7oz sometimes ( my bb only 6 w ...

我女120ml有時都食唔晒,但俾個奶嘴佢,佢都好似吸毒咁狂啜........

複式洋房

原文章由 winavis 於 08-12-2 17:28 發表
我阿b 扭計扭到爆..

...

Hi winavis ... 我小B既情況同你一模一樣 ....

- drop 0左個奶咀.又fing 頭又發din. 一日乖一日扭
- 沖涼 15 mins 唔cry, 一上水. 底衫都未著又cry
- 阿ba 抱就無事

最唔明就係點解阿ba抱就無事 ... 我老公話佢鍾意男人徐 wor ... 咁咪即係發姣? hahahah....

洋房

我個仔未滿月都好乖架, 滿左月就隔晚四點鐘搵人傾計, 佢一路講野又要你答, 如果你唔彩佢佢就喊, 有時持續四個鐘, 有時持續兩個鐘.

究竟我們大概仲要挨幾耐呢?

首頁

尾頁

跳至