網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好似最近呢度好多人介紹果間x狂集運,一傳十十傳百,一多人用就死梗,由早期用可以今發明至,慢慢到今發後至甚到三四日先至,而家雙十一仲大鑊,18號簽收到依家一個禮拜都未入倉,真係不知等到何年何月,多人用最後真係搞到自己,要轉間小人用集運先得

複式洋房

增X集運都係咁
話雙11爆晒倉,18號比晒D資料,但到而家都仲未寄,話仲有幾件未搵到,幾乎每日都問佢一次,尋日再搵佢全日都無覆
雖然已經幫襯左好多次,但第一次咁樣
本身有D貨星期六要用,睇黎而家無望

複式洋房

我個間仲係正常今發明至,只係自取點慢左

男爵府

多少人用不是問題,快慢都不是最大問題。最緊要唔好找不到客服,大佬,買完野去你倉冇人答問題,咁即係連自己要等到咩時候都唔知。令人好生氣。

toronto929    發表於 16-11-25 11:18
比比史納豬    發表於 16-11-25 09:23
333s    發表於 16-11-24 17:40

伯爵府

網絡既力量真係好大架

大宅

畀面勳章

newtonau 發表於 16-11-24 12:35
我個間仲係正常今發明至,只係自取點慢左

Hi 可以pm話我知邊間嗎?many thanks

象牙宮

cc4321 發表於 16-11-24 09:45
好似最近呢度好多人介紹果間x狂集運,一傳十十傳百,一多人用就死梗,由早期用可以今發明至,慢慢到今發後 ...

一多人用就死梗, 表示, 集運的能力有限。

似人一樣, 能力不足, 做不了大事。 做下員工。

集運公司選擇很少么?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

回覆樓主:

多宝都係

侯爵府

cc4321 發表於 16-11-24 09:45
好似最近呢度好多人介紹果間x狂集運,一傳十十傳百,一多人用就死梗,由早期用可以今發明至,慢慢到今發後 ...

我都同意一半一半,咁耐以黎試过通x、多x同宏x,都係初初平靚正,咪推介俾jm囉……点知一多人用應付唔黎問題就出現。

最後多得jm介紹我轉用永捷利都幾年,可能有規模係唔同D,一個直都好滿意,我個仔做網購個個禮拜發两次貨,次次就算百幾件都無甩漏。

有實力就經得起考驗嘅……BK精神就係分享吖嘛!

大宅

一試就知邊間老實同灑太極

1) 推莊話快递假簽收
2) 遲簽反而早入倉 (因為有一日做唔切,第二日D貨就堆上去-耍清貨最方便就係由上到下,唔好彩既放左係底-成左受害者.

3) 頼停電
4) Facebook 删帖,等人以為無苦主,得自己一個唔好彩,其實大部份集運都系做到死.

我都有件 17 號簽左-賣家次次用天天去到都系既日入倉,邊有假簽,因為長期買,我根本唔去追-睇下佢地要幾多日先清到貨,再開始重新入貨-

睇怕又有公司要執-改個名來過.

珍珠宮

sohato 發表於 16-11-24 20:16
一試就知邊間老實同灑太極

1) 推莊話快递假簽收

其實正常人改鋪頭名,不會用這樣的名字,因為極端的大都難以持久。

pansy888hk    發表於 16-11-24 20:51

珍珠宮

Obe2009 發表於 16-11-24 19:16
我都同意一半一半,咁耐以黎試过通x、多x同宏x,都係初初平靚正,咪推介俾jm囉……点知一多人用應付唔黎問 ...

看版友反映,其實這次雙十一有好幾間集運都出現超負荷的情況,也是大家好好了解集運商實力的好機會。

我覺得有可能是今年香港人參與淘寶購物的情況較往年有顯著增幅所致,所以令較小型的集運商失去預算。反映淘寶在香港普及化。

珍珠宮

平平常常 發表於 16-11-24 20:32
看版友反映,其實這次雙十一有好幾間集運都出現超負荷的情況,也是大家好好了解集運商實力的好機會。

我 ...
無錯,今年我也覺得是多左很多朋友淘野,搞到非常多交易量~~D小形集運都頂唔順了~
香港而家賣D野太貴了,好多人學識淘寶了~~~我都幾年無在HK買野(除了食物外)

珍珠宮

pansy888hk 發表於 16-11-24 20:59
無錯,今年我也覺得是多左很多朋友淘野,搞到非常多交易量~~D小形集運都頂唔順了~
香港而家賣D野太 ...

係架,今年淘寶係香港多左賣廣告。

另外,早期的人不熟悉淘寶購物,所以衍生了淘寶代購,慢慢地大家逐步淘汰代購,自己買自然容易失控看到大減價越買越多。

早前支付寶逼人去大陸開戶口實名,有了大陸銀行戶口支付之後,便利了國內所有網購,不用擔心支付額限制的問題。

當國內網購越來越便利,官方及私人集運越來越方便(手機app)方便查詢及打包等,推動網購的生意額會大增。看看近年集運商數目增加的趨勢就知道這塊餅越做越大了。

侯爵府

醒目開學勳章

我有D 雙十一既貨都未收到, 都係用瘋X集運............係同事叫我用先試下咋, 一試奶晒野!!

P.S. 頭2轉(全部係我同事D野)集運左落黎, 上星期一轉, 今個星期一轉, 我只係買2樣野, 2間都係正最尾個轉,真係黑仔.

子爵府

呢排間間集運都係咁忙啦

siu05    發表於 16-11-26 08:59
1號閑人: 外汇牌价再加1.5%手續費,簡化了的公式: 101.5/"港币现汇买入价"

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:增X集運都係咁話雙11爆晒倉,18號比晒D資料

原帖由 yee200332 於 16-11-24 發表

增X集運都係咁
我用呢間ok喎,上星期五已經收哂貨

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

大宅

回覆樓主:

我用神州,一切正常喎又,無特別遲喎,平時第二日已經收到,今次就隔一日收到,都算快

男爵府

我用開hot buy都冇問題,可能係小公司。琴日收到sms叫我地上佢facebook參加抽獎。好多人上去留言勁讚。最近好幾間集運比人插爆,佢反而用呢個方式引人去讚

複式洋房

sumlam 發表於 16-11-24 22:14
我用呢間ok喎,上星期五已經收哂貨

可能我多貨,成40件

首頁

尾頁

跳至