自由講場

跳至

首頁
34567...19

尾頁

子爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

你諗得太多啦

伯爵府

引用:只可以講唔好俾自己未結婚就有咗,唔係你只

原帖由 Kanny_yan 於 16-11-24 發表
只可以講唔好俾自己未結婚就有咗,唔係你只可以硬食

男爵府

你最好考慮清楚,我以前未結婚前都係個早訓覺既人,我老公又係好遲訓,佢屋企人都係咁,不過無你男友佢地咁誇張成日打麻雀,但我都好唔慣,為此結婚後都好多爭執,尤其係有左小朋友之後,所以奉勸你,真係要慎重考慮!

侯爵府

回覆樓主:

你未係預備要生bb的時候,等你想生先,生bb 真係心血來潮,同埋你咁後生,等多幾年,最緊要你地感倩穩定

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

群姐baby 發表於 16-11-24 17:47
有一次我有提出過,我有親戚好耐黎一次香港搵我地食甜品,你可唔可以唔好打咁夜,食完飯出黎陪我地食甜品 ...
好明顯, 佢對妳既愛不足以大到令佢有任何改變, 你一係接受, 只有你就佢/佢家族, 一係早D分手!!

珍珠宮

好媽媽勳章

樓主強調咁強次自己仲好細仲好細,其實20頭已經唔係細個囉!

珍珠宮

回覆樓主:

就算唔係太肚 成日應酬班9588既人
我都noway 早走早著

別墅

ninachu 發表於 16-11-24 17:49
噢,原來如此。
我認真答你。
結婚先考慮思想目標價值觀是否一致。

我都覺得小朋友要早睡早起,我就係驚佢地個個星期咁搞法,會影響小朋友健康,一陣搞到小朋友幾歲就學人打牌,我真係接受唔到,而且我覺得佢要番工都應該早啲休息

珊瑚宮

Sorry 睇睇下唔想再睇 因為發覺你太杞人憂天 地球會轉 遇到突發事件 就會改變而家嘅生活模式架啦!又或者你同你男朋友傾下囉!何必自尋煩惱呢?可能你真係仲好細個 唔知點handle 響呢樹應該有人幫倒你嘅!

大宅

回覆樓主:

佢咁爛玩都冇辦法,大家都唔夾,你又仲咁細個,大把機會識過另一個夾的。

男爵府

群姐baby 發表於 16-11-24 17:00
男朋友大我10年,我20頭,當初係欣賞佢痴家,家庭觀念重,所以對佢有興趣,之後開始拍拖,一齊左大半年。佢 ...

唔洗想太多!

你咁細,最後係咪呢個都未知啦!

會驚死,死係無可避免兼無可預料,你思想仲未夠成做得媽咪。

個男人係愛你,佢自然願意會改變照顧你咖啦~

總括: 唔洗想太多!

子爵府

群姐baby 發表於 16-11-24 17:00
男朋友大我10年,我20頭,當初係欣賞佢痴家,家庭觀念重,所以對佢有興趣,之後開始拍拖,一齊左大半年。佢 ...

如果你唔enjoy咁樣嘅weekly gathering, 我會趁後生揾過個。佢係唔會改變。

別墅

siubbsw 發表於 16-11-24 17:56
佢咁爛玩都冇辦法,大家都唔夾,你又仲咁細個,大把機會識過另一個夾的。
...

佢話打牌唔係為左玩,係為左成家人聚下,見下面

男爵府

分手

子爵府

「如果我有左,可能成日嘔,成日唔舒服,會好驚,可能成日要佢照顧,要佢係我旁邊先訓到」
唔好以為自己年紀細所以將依賴人視為理所當然,做人要獨立d,同埋20頭已經唔細,中學生唔舒服都已經可以自己照顧自己,無可能你懷孕唔舒服就要對方唔出席任何聚會,日日放工即時係你身邊陪住你架,加上你個心根本未準備好踏入人生另一個階段,亦同年紀無關,我21歲男朋友求婚、23歲結婚、25歲懷孕、依加26歲ftm...
現時你亦唔需要想得太遠,同男朋友之間相處得好唔好,大家對將來計劃步伐一致更為重要!

伯爵府

咁不如分手

大宅

siubbsw 發表於 16-11-24 17:56
...

你是否覺得這聚會辦得太密,每次太長時間和活動太無聊?我都覺,如果換着是我,要我餘下的人生每星期都這樣,我真不行,我不會每次參加,對方不接受就分手。

nieualma    發表於 16-11-28 10:10

伯爵府

siubbsw 發表於 16-11-24 18:04
你是否覺得這聚會辦得太密,每次太長時間和活動太無聊?我都覺,如果換着是我,要我餘下的人生每星期都這 ...

琥珀宮

引用:Quote:cy101+發表於+16-11-24+17:44+唔好天

原帖由 群姐baby 於 16-11-24 發表
有一次我有提出過,我有親戚好耐黎一次香港搵我地食甜品,你可唔可以唔好打咁夜,食完飯出黎陪我地食甜品 ...
當佢話「打牌冇得打到一半走」,你就應該要求咁只食飯唔打牌就走,若佢都唔肯,真係算把啦,你咁後生搵過另一個啦!

子爵府

其實20頭唔細,我22歲生大仔,好多話我好細個,但我心諗就算年紀細唔代表我唔係一個好媽媽,上面有人回覆講得啱,為母 則強,以前拍拖有啲野都無所謂,但生左阿仔之後,對於啲影響阿仔既野我唔會妥協
如果你有諗過同呢個男人一世既,咁諗都啱既,因為如果你而家都難接受咁夜,以後你會更難接受。

首頁
34567...19

尾頁

跳至