親子旅遊

跳至
[台灣] 台北過聖

首頁

尾頁

複式洋房

請問台北平安夜捷運會否通宵嗎?還想問帶30m 的小孩去台北有什麼好去處?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Lilium 發表於 16-11-28 01:24
請問台北平安夜捷運會否通宵嗎?還想問帶30m 的小孩去台北有什麼好去處?

應該無。同埋台北聖誕係零氣氛的。就算去到信義區都只係多d燈飾,無咩特別。

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

今年台北101有個小鎮
不過因為台灣係無聖誕節假, 所以係好少會有慶祝既.

http://www.setn.com/News.aspx?NewsID=170408

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都係台北過聖誕, 不過聖誕正日會在宜蘭, 26號先返台北, 會去呢度睇下同影相:
新北板橋聖誕城

不過台北無聖誕假, 應該都係商場或者遊客區會有D氣氛only.

珊瑚宮

goo_littlebb 發表於 16-11-28 11:57
我都係台北過聖誕, 不過聖誕正日會在宜蘭, 26號先返台北, 會去呢度睇下同影相:
新北板橋聖誕城
前2年去過呢度, 有大型燈飾, 有小食, 有小型機動遊戲。(全部在戶外)

複式洋房

謝謝大家提供意見,我都想帶他看動物。。
妳們的小孩報了幼稚園未呢?

大宅

有一年聖誕,26/12拖住行李剛到台北車站,見到棵好巨型既聖誕樹幾靚,27/12諗住路過影下相,點知已經消失左!!!

首頁

尾頁

跳至