潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

每年都買2至3個名牌手袋,次次買都有celine 份,唔知大家買幾多同首選邊個牌子?

珍珠宮

emmadexterchiu 發表於 16-11-28 10:20
每年都買2至3個名牌手袋,次次買都有celine 份,唔知大家買幾多同首選邊個牌子?
...

首選當然係H嘅頭三甲,祇要靚色、靚size就自然long lasting....早兩、三年前會買得密好多,第一年買入門版冇10個都起碼8個但好多用唔到5次就唔想再用蝕住賣。。。依家會真係鍾意先會買,今年H祇買咗1個Sakura K25同RJ金扣mini Constance....反而今年有試其他牌子,買咗兩個Fendi嘅backpack、2個Moschino、LV mini backpack同YSL clutch....講真,就我自己而言用H就elegant另外嗰啲就young....

littlemoon00    發表於 16-11-28 23:53
julieee    發表於 16-11-28 21:22

複式洋房

Winnie_1210 發表於 16-11-28 12:19
首選當然係H嘅頭三甲,祇要靚色、靚size就自然long lasting....早兩、三年前會買得密好多,第一年 ...

好羨慕可以買咁多袋,尤其H 袋,係咪會唔想再用就賣返出去定當做collection. 屋企儲埋好多袋

珍珠宮

emmadexterchiu 發表於 16-11-28 12:31
好羨慕可以買咁多袋,尤其H 袋,係咪會唔想再用就賣返出去定當做collection. 屋企儲埋好多袋:igiveup ...

都係自從蒲潮版之後先變到咁瘋狂不過我祇係瘋狂組入面嘅BB班,呢度好多JM都好勁淨係B都可以show條rainbow出嚟。。。我依家祇keep b、k、c,其他瞓超過1年嘅都蝕住賣

複式洋房

Winnie_1210 發表於 16-11-28 13:00
都係自從蒲潮版之後先變到咁瘋狂不過我祇係瘋狂組入面嘅BB班,呢度好多JM都好勁淨係B都 ...

rainbow 有排都未儲到

子爵府

emmadexterchiu 發表於 16-11-28 10:20
...

講靚款而又買得到的,首選chanel。
但H係啱色啱size,遇到就買!
其他牌子我都鍾意,但多數會諗,不如俾多少少買CC or H 好過啦,起碼H皮靚,CC款靚d。

子爵府

Winnie_1210 發表於 16-11-28 12:19

首選當然係H嘅頭三甲,祇要靚色、靚size就自然long la ...

Hello 靚媽,long time no see

複式洋房

jasonmama888 發表於 16-11-28 13:55
講靚款而又買得到的,首選chanel。
但H係啱色啱size,遇到就買!
其他牌子我都鍾意,但多數會諗,不如俾多 ...

想問下知唔知歐洲買Chanel同香港買而家淨幾多度? 好耐之前話拉近左個價錢。。。

伯爵府

回覆:女人買手袋,買幾多都好似唔夠,大家首選邊個牌子?

我4-5年前主要買LV 同Chanel, 3年前左右轉買celine 及有keep 住買Chanel,年幾前開始買H之後,除H已經冇再買定其他brand

大部分LV Celine Chanel 都賣咗,每個brand剩返兩三個成年都用唔到一次

大袋我依家差唔多只買H(唔係買得好似其他JM 每種款有幾隻色幾個size,不過想要嘅款已齊),平時會入番啲其他brand 嘅mini woc clutch 呢類細袋襯吓衫, Chanel 就轉咗買衫鞋手鈪耳環等等accessories

子爵府

我買Chanel多,因為易買、款靚、皮又ok,而且service 好~
H都鍾意,但實在唔容易買,感覺有啲受氣,亦唔想花錢買自己唔鍾意既野,所以唔會強求,偶然買到就買~
其他牌子無買啦,因為已經太多袋用唔晒

侯爵府

我9成袋都係H同celine
有時覺得cc d袋都ok
但老公成日話條鐵鍊好唔襯我
所以到而家一個cc都無買過
H就可遇不可求
有緣岩心水就買
celine我好鍾意佢simple得黎又型
但已經買哂所有款咁滯..所以呢排少買左celine

複式洋房

yankiyan 發表於 16-11-28 17:22
我9成袋都係H同celine
有時覺得cc d袋都ok
但老公成日話條鐵鍊好唔襯我

係呀,celine 款好多都有齊,去親歐洲都買,平好多

子爵府

emmadexterchiu 發表於 16-11-28 16:08
想問下知唔知歐洲買Chanel同香港買而家淨幾多度? 好耐之前話拉近左個價錢。。。
...

唔知爭幾遠,好似classic 款adjust 到差唔多,seasonal 款就應該歐洲仲係平3,但seasonal 去得快,歐洲又出得快,所以比較難喺歐洲買,除非係空姐成日飛。

子爵府

LV

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆:女人買手袋,買幾多都好似唔夠,大家首選邊個牌子?

H 我未夠班買,自己喜歡CC 所以冇買其他牌子

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

.

子爵府

10+yrs Chanel fans,一入去實有斬獲,衫袋鞋銀包飾物⋯樣樣like。早幾年買H袋,太重,太斯文,又或者唔好用,全部賣掉,現在只用scarf及銀包,最近有買下LV袋。Prada, miumiu質量唔得,fendi,Chloe,雞毛袋款都係seasonal 好快過時。其實都真係太多袋都用唔切了。

男爵府

回覆樓主:

H&C 已有各一 classic type 看門口, 心滿意足。只会買mid to low price bags for mix n match :mother:

水晶宮

回覆樓主:

我果個月都買
H,CC,LV
還有其他brand.....

子爵府

回覆樓主:

近兩三年以買 H 為主,但我買唔起 K B C。鍾意買非主流款,唔駛同啲 “House of Hello” 撞,又唔會覺得 out。

CC 都有買,但只係買 seasonal。

首頁

尾頁

跳至