自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

開心吸收勳章

sai_sai 發表於 16-11-29 15:37
我 whatssapp 購買,之後有 whatspp 問果皮會唔會搞錯咗,俾錯新果皮我。
得到回覆係......(看圖)

咁又係, 當俾學費

大宅

醒目開學勳章

Small_i 發表於 16-11-29 15:49
好慘呀!
我買黃耳又係囉,係咁架啊,唔係發霉。我話fb問你女,你女話換俾我架。
佢2公婆就開始鬧,話我拎 ...

Sorry, 我離題了......

我講嗰間唔係秀英,係同昌。
因為見好多人讚同昌 d 貨掂,我經歷唔係。
所以分享出嚟俾大家參考。

我有幫襯過秀英,都係一年前嘅事。
當時買咗少少無花果試吓、蝦米...無乜問題。
唔識評論係咪貨真價實,所以唔敢搭咀。

近期大家有不愉快經驗,貨品質量差咗都唔奇!
見到呢個帖嘅回應,都唔敢再去幫襯。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

japanzorozoro 發表於 16-11-29 15:13
回覆 aprilabc 的帖子

又唔好一口咬定係溝貨先,我諗佢都係想了解下,大家都未知咩事就一口咬定,咁唔係太公 ...

冇乜唔公平,樓主已經貼圖,顯示十粒有八粒冇仁,如果有人想買無仁的南棗可以繼續去幫襯,馬牙棗幾十蚊斤亦有市場,我認為物要有所值。

珍珠宮

Small_i 發表於 16-11-29 15:49
好慘呀!
我買黃耳又係囉,係咁架啊,唔係發霉。我話fb問你女,你女話換俾我架。
佢2公婆就開始鬧,話我拎 ...

咁即係互扯貓尾啫!

一個話肯換,兩個唔肯換仲要鬧人!

以為過咗海/收咗人錢就神仙?!

伯爵府

japanzorozoro 發表於 16-11-29 15:13
回覆 aprilabc 的帖子

又唔好一口咬定係溝貨先,我諗佢都係想了解下,大家都未知咩事就一口咬定,咁唔係太公 ...
唔係溝貨?我唔會得閒到買平棗返嚟話佢騙人?佢自己做生意,入咗咩貨會唔知?要客人同佢講先知係咩貨?
咁樣做生意!無下次囉……

伯爵府

Rapunzel 發表於 16-11-29 15:44
我幫襯買過日月魚,但煲出黎好腥臭,湯都唔要得,問過人話是假日月魚
真係惨!一担心機㷛湯…………睇"黎呢有幾個jm响秀英中伏

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都係去老字號, 連鎖店有保障d, 就算有問題拎去換都唔敢敢換番俾客, 呢d 細舖玩扯貓尾, 一係靠嚇!!

大宅

回覆樓主:

同昌有個post 教人分辨真假南棗,有片㖭架。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係c奶 發表於 16-11-29 07:52
符媽要買?我有9折卡,要的話話我知
Many Thanks! 要買揾你

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

evip 發表於 16-11-29 14:17
4両一包,好似$98
Thanks!

大宅

回覆樓主:

我都幫襯過秀英,都覺得佢哋兩公婆態度唔好

子爵府

睇完你地D POST, 我都唔敢係FB 同D 二間買野TIM.....

伯爵府

回覆 superbaby1108 的帖子

真無言

男爵府

2024年龍年勳章

superbaby1108 發表於 16-11-30 17:32
我都幫襯過秀英,都覺得佢哋兩公婆態度唔好

冇錯,我去買過嘢,見有客人問個男人芒果干幾錢,但問完冇買走了,個男人喺咁鬧個客,好冇品

侯爵府

aprilabc 發表於 16-11-29 13:45
佢知咩事即係佢知自己賣假貨

我仲諗住下次揾佢買南棗,見到佢話知咩事,咁我都唔敢揾佢甲3!

伯爵府

Rapunzel 發表於 16-11-30 21:50
冇錯,我去買過嘢,見有客人問個男人芒果干幾錢,但問完冇買走了,個男人喺咁鬧個客,好冇品
...
咁做生意,唔怪得之要响fb講到識飛引客去啦,其實老老實實咁做生意,D客有回頭,多到做唔切啦,洗鬼不停靠生客……

公爵府

我係沙角街市買$2.5 一両, 咁即係假?

首頁

尾頁

跳至