懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 小美人 於 08-12-2 19:59 發表

如果除到就好....入左去除唔到既~

你要多多休息呀!

你意思即係你帶個環超過4年?而個醫生都無叫你去覆診? 咁而家個環點算呀?要成世留體內?重可唔可以套個新?

大宅

咁幾年前余醫生幫你帶既時候...佢有冇話你知要幾耐更換呀????

男爵府

原文章由 小美人 於 08-12-2 19:59 發表

如果除到就好....入左去除唔到既~

入左去除唔到??!!甘E+仲係
我唔知好唔好問唔問都個同事佢當期時係點. 因佢3rd 仔係有環中招...
不過佢岩岩有信12月底lay off...唔知心情如何

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

請問可否pm我余醫生, 鄧醫生, 和王醫生的全名, thx!

原文章由 小美人 於 08-12-2 11:36 發表
翌日我已急不及待找第二個醫生, 鄧醫生. 雖然很多人說他咸濕,但朋友說他醫術還不錯..

我很高興他用陰照很快幫我找到bb心跳, 他沒像余醫生趕時間般簡單幾句便算, ..叫我跟老公商量清楚, 亦答允我老公入去問他意見,他 ...

男爵府

原文章由 小美人 於 08-12-3 09:39 發表

其實如果有左BB時應該即刻除, 但我係見唔到條線, 即入左子宮內,所以除唔到, 做手術時王醫生幫我吸埋出來....

原來如此....如果有條線就OK....
可唔可以投訴個衰醫ほ生

男爵府

原文章由 小美人 於 08-12-3 10:48 發表
其實王醫生有提過, 如果我好想好想生的話, 可以比機會佢至24周前, 如果過到呢一關當然好(但過唔到都只是當流產處理)..但來緊24~28周是最重要的一關, BB過到28周出世即無問題...但如果不幸在24~28周有事, 通常會早產, ...

不是你的問題. 孕婦抵抗力弱, 萬一大人小該真有事點算. 你還有2個小朋友要照顧. 岩岩有個媽媽生完肝炎發作命危....好可憐....
明知有Risk考慮清楚決定了, 只能算大家無緣.

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原文章由 小美人 於 08-12-4 09:15 發表

我想是我們緣份不夠深.....個心還未放低..

比d時間, 走左既B會明白你係苦況.
E+先調理好身體..

男爵府

原文章由 小美人 於 08-12-4 09:16 發表

我有想過...但我想沒有用。

睇完你d info, 好似投訴真係無用. 因為似乎類似 case都好多, 最多只能話佢沒講清楚風險...

其實無人要求醫生物到救到....只希望佢地被少少heart去體諒病人既感受...

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

好認同... 唔係希望醫生乜都救到, 只希望佢比少少heart去體諒病人既感受...

我前日第一次去見余醫生(經多個朋友介紹話佢好好, booking等咗個幾月), 坐低佢問兩問知道我登記左QE, 係PHW做埋OSCAR, 跟住就入去照ultrasound, 照時完全無解釋bb情況, 佢有佢照, 把口就一直係度講係政府生有乜risk要take...

照完後, 我同老公將心裡既憂慮提出... 一路問佢已經唔多願意答, 又係對住電腦係咁打打打, 之後仲竟然話趕時間... 意思我地好阻住佢... 我地只好無奈地離開......

佢既表現的確令我好失望~

[ 本文章最後由 natcalbb 於 08-12-4 11:00 編輯 ]

禁止訪問

別墅

push

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我第一次約余醫生,一個月左右就可以有得睇,之後我老公唔得閒,姑娘仲俾一個好快嘅期我再去睇添!當時仲以為佢哋好好!

到當日約咗四點,姑娘三點半先call 我同我講余醫生有手術做,要五時幾先返到,係我之前仲有五/六個媽咪,換然之要到七點先有得睇,我當時已經係診所附近,點行三個幾鐘呀,姑娘就同我推薦另一個醫生,我見老公特登出嚟同我睇x醫生,咁我就是但喇,係診所等到五點,姑娘又同我講,x醫生有急事出咗去,唔知幾點返,叫我再轉另一個y醫生,等咗半個鐘就有得睇喇,不過呢個醫生都知自己係頂更,好似機械人咁問完我資料,照完就可以走得,嘥咗兩個鐘,淨係知阿B有心跳,D相都影都朦查查,以後都唔知再俾錢買難受呀!我以後都唔會再幫趁呢個診所嘅所有醫生呀!到時生得都唔知點算呀!唔知D醫生會唔會走晒去!

原文章由 stam 於 08-12-4 20:24 發表
push

男爵府

PUSH~~PUSH~~PUSH~~
又一個無良醫生, 各位媽咪小心選擇醫生..

首頁

尾頁

跳至