懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

估唔到佢而家咁差呀
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

我都覺得佢哋好趕時間......無以前咁好...咁有耐性.....連Dr.Tung都係...檢查完一味又係度打字....你有你坐係度....佢有佢打....好似好忙咁....好似唔係好尊重病人......有野想問又好似阻住佢....我都明白出面有好多人等.....但每次自己起碼都要等個幾鈡....先到我自己睇.....希望佢地會改善吓啦......

大宅

原文章由 小美人 於 08-12-3 09:34 發表

佢話個子宮環5年期限,我唔知係邊樣出問題..我只知道我呢一世都有一個陰影, 我應該會有3個子女...

my friend changes the new 子宮環 after 3 years.

禁止訪問

複式洋房

原文章由 joeywongmy 於 08-12-2 11:23 發表
我朋友又係剛去完佢度睇bb
又係有唔好既經歷
因為我朋友會係政府生
估唔到呢位余醫生可以無醫德成咁
我個friend成9個月竟然叫佢唔洗再去睇佢
連之前提過話要做既陰道檢查都唔同我朋友做
(包括b型鏈球菌同埋盆骨夠唔 ...

同我個case一樣,又係成9個月,又係叫我唔好再睇,話冇位wor,其實我只不過係想生之前睇多次之嘛,之前又係話幫我睇下夠唔夠位生,我又提出想check b型,佢又係推晒,話要留位俾其他人,又話都唔駛check b型。問佢d野又唔多答,又係對住部mon打字,又話夠唔夠位都冇所謂,話政府都一定要順產................講d野同你friend個case一模一樣,好慶...... 唔想做就一早唔好接,都睇到9個月la,邊差在嗰一次。好唔開心,臨尾要轉醫生....... 我見網上d mami話佢都ok,都費時係度講,見到你講d野就真係忍唔住la,奉勸係政府生的mami唔好再搵佢,人地都唔想做,何必要塞錢落佢袋。

大宅

我都係將軍澳睇開余醫生,佢一時時有心機啦...
不過起碼有2次感覺到佢好似好趕時間...
幫我照超聲波時又好快(都幾求其)...
問佢問題又係好似唔想答,可能係因為我將會係政府醫院生
上星期一覆診佢仲話我一星期內生得(比預產期早),不過宜家我都未生!

禁止訪問

大宅

宜家先打俾你,好似遲左d喎...

侯爵府

原文章由 smilemandy 於 08-12-5 13:23 發表
宜家先打俾你,好似遲左d喎...

佢會唔會知有人唱佢呀
而家補獲呀
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我覺得仁安d婦產科醫生變晒質,
似sales多過似醫生,
記得2年幾前有bb,
我係睇佢果個梁大醫生(而家好似係仁安婦產科總監)
每次睇佢都發表高深偉論, 又勁sell仁安點好點好,
又狂踩其他私家醫院, 仲串我住新界唔去仁安生,
可以去邊到生, 問佢係仁安生大約要幾$,
又唔肯答, 只係話呢d o野到時慢慢計,
我個Oscar report 明明係low risk,
都兇我, 要我抽羊水, 等我驚左喊左成個星期,
結果我轉睇St. Paul -- Dr. Fong,
人地不知幾專業, 又唔會踩低人地抬高自己,
有問必答, 又細心, 又風趣,
令到我同老公都好放心,
結果我住新界都係St. Paul 生.
因為方醫生實在太好, 我同老公到而家都成日提起佢,
有時仲想帶埋亞仔去探佢添!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

我想問王醫生係男定女呀?全名係咩呀

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至