自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

十幾年前讀完書,搵嘢做,0個期好興網吧,網吧請文員
我同個FD去見工,又係話未裝修好,比左個地址我地去見工
去到先知係CLUB,當時係日頭,又有FD一齊,真係唔識死,真係走上去見
成個過程都.....冇事,我記得話未裝修好,返去坐(CLUB, 朝10晚6咁上下)都有人工,返左3日,第3日個哥哥仔話佢地唔夠人,問我地轉陪坐得唔得
我地話唔得,之後就走左了

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

公司資料唔清唔楚, 見工面試又要見得咁傖促, 好明顯都係騙局, 就算唔係, 間公司都唔慌穩陣, 樓主朋友又試過被騙前科, 佢都仲要去見, 樓主其實都救唔到佢幾多次.

子爵府

Cafe見工接受到,但未知公司詳請就番大陸 / 出國就no way

侯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

千萬唔好見, 謹慎D呀....

珍珠宮

回覆樓主:

同去澳門見工一樣。
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

回覆樓主:

朋友試cafe面試,但香港有地方,長駐上面要小心

伯爵府

回覆樓主:

http://std.stheadline.com/archive/fullstory.asp?andor=or&year1=2002&month1=9&day1=1&year2=2002&month2=9&day2=1&category=all&id=20020901a06&keyword1=&keyword2=

水晶宮

回覆樓主:

一定唔會

公爵府

引用:Quote:原帖由+chingching03+於+16-11-29+發

原帖由 good_pig 於 16-11-29 發表
佢覺得響公眾地方見又唔擔心嘅。。。佢一意孤行都冇計
如果我得閒冇野做又冇乜工見,我都會去見下睇下乜料既,話晒公眾地方真係唔太驚。但一定有戒備,唔會信晒佢講既野同埋唔會隨便比資料,例如影印身分證呢啲絕唔得。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 16-11-29 發表佢

原帖由 milk323 於 16-11-29 發表
如果我得閒冇野做又冇乜工見,我都會去見下睇下乜料既,話晒公眾地方真係唔太驚。但一定有戒備,唔會信晒佢 ...
會唔會迷暈黨

水晶宮

JohnKeats 發表於 16-11-29 10:35
天仙局, 警訊有播

唔好去

子爵府

chingching03 發表於 16-11-29 09:54
是咁的,聽聞有一位求職者,係搵工網搵工
其中一份有回應,安排見工
但對方話公司啱啱成立,仲裝修緊,冇of ...

只要記住騙徒手法層出不窮,咁就唔會去,仲要返大陸,以前試過呃啲人返大陸傳銷,唔好信

子爵府

chingching03 發表於 16-11-29 09:54

我試過去呀
又係新開,未有office
去左朗豪坊間starbucks見
做pt sales,佢有實體鋪既

wcpcelia    發表於 16-11-29 13:54

伯爵府

好媽媽勳章

引用:是咁的,聽聞有一位求職者,係搵工網搵工其

原帖由 chingching03 於 16-11-29 發表
我就唔會去,好冇安全感

我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:我就唔會去

原帖由 yvonne818 於 16-11-29 發表
我就唔會去

珍珠宮

mrslam2014 發表於 16-11-29 11:55
十幾年前讀完書,搵嘢做,0個期好興網吧,網吧請文員
我同個FD去見工,又係話未裝修好,比左個地址我地去見 ...
尼D手段唔係新招數, 我廿幾年前都已聽過.. 所以當年去見工都要講低地步俾父母知.

侯爵府

一定唔會去, 俾人溶咗都唔知咩事

伯爵府

想生BB熱投

大陸喎, 一定係騙局

珍珠宮

chingching03 發表於 16-11-29 11:31
講真,呢位求職者真係非常天真佢之前已經俾人呃過錢架啦
仲要唔只一次
唉.........
佢唔係天真, 係蠢..........

首頁

尾頁

跳至