懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

mrschangc 發表於 16-12-2 15:40
恭喜你~~ 我諗如果我入政府都幾唔好彩, 我生第一胎有醫生幫我再加催生都要6 個鐘, 如果無人幫可 ...
唉... 我同老公而家諗番都驚呀, 如果吾係好彩個助產士行過見到我仔個頭仔出左黎, 我仔實kick住左, 今次算係有驚無險... 我而家諗番, 如果有第一胎, 可能都吾喺政府生 ><

大宅

tammylo88 發表於 16-12-1 10:59
呢個醫生係註邊間醫院丫? 其實如果我有下胎諗緊好吾好去私家生...因為我個仔喺QE出世, 產房勁FULL, 搞到我 ...

嘩!請問你係邊一年生㗎?

大宅

我今年9月喺東區開刀生, 撞啱俾個做左超過十年仲要係副顧問醫生嘅醫生操刀, 手勢 very good! 但原來佢做埋嗰個禮拜就出私家, 所以政府醫生嘅野真係可遇不可求... 不過順產嘅政府應該係助產士接生, 都係睇彩數

別墅

上胎政府順產,今胎都打算係政府順產,寧願留多D錢比亜B食好,用好。冇記錯上胎住3日2夜,大小收費共$250,我老公話好抵,終於感到交稅嘅福利。

大宅

BlossomAlmond 發表於 16-12-2 17:56
嘩!請問你係邊一年生㗎?
我係岩岩今年既8月生, 勁多人生呀今年 ~

大宅

tmko 發表於 16-12-2 18:03
上胎政府順產,今胎都打算係政府順產,寧願留多D錢比亜B食好,用好。冇記錯上胎住3日2夜,大小收費共$250, ...
係呀, 我都係咁話, 我先生係公務員, 所以埋單都係98蚊咋... 真係慳左好多, 留番黎俾阿仔第時讀書好過

大宅

tammylo88 發表於 16-12-2 17:33
唉... 我同老公而家諗番都驚呀, 如果吾係好彩個助產士行過見到我仔個頭仔出左黎, 我仔實kick住左, 今次算係 ...
私家好貴, 但真係全程有人睇住, D 姑娘又好好, 我生時佢地都話我開得慢, 後尾要加多少少催生先開快D, 我諗如果我O向政府都幾慘, 可能要痛好耐, 我生O個年政府仲要無笑氣

大宅

tantanania 發表於 16-12-1 17:04
我剛剛同朋友傾開,佢上年喺廣安生,都係喺走廊!
走廊.........

大宅

joymartin410 發表於 16-11-30 13:51
我果時就諗開刀定順產而去決定
順產就公立,開刀就c+

Me too

首頁

尾頁

跳至