少年成長

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

請問邊隻potty / 便盆好用? Thx

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

姨媽傢俬。簡單設計,易清潔。前面有少少凸 山黎,仔女用黎小便都唔怕d vv 射出黎。

大宅

我用呢隻 直接放廁板唔洗洗potty
出街摺起帶出去 勁方便 緊急時可摺成小potty 加專用膠袋 變小型流動坐廁
$150 吉吉島或各嬰兒用品店有售

大宅

引用:姨媽傢俬。簡單設計,易清潔。前面有少少凸

原帖由 bosch 於 16-12-02 發表
姨媽傢俬。簡單設計,易清潔。前面有少少凸 山黎,仔女用黎小便都唔怕d vv 射出黎。
...
正想平平地買過個potty。請問3歲仔啱用嗎?希望potty夠大可“挨“到5歲。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

gagakong 發表於 16-12-7 15:54
正想平平地買過個potty。請問3歲仔啱用嗎?希望potty夠大可“挨“到5歲。
3歲都坐得落, 不過夠唔夠裝係另一問題. 我兩個仔日日有便便, 所以冇問題. 我細女而家3歲, 佢幾日至有得去大便, 一有就勁大督, 變左個potty麻麻地夠深, 好在佢一去完就即刻彈起身, 所以d 便便唔會hi 到佢個patpat面.

小朋友坐一陣potty, 可能好快會轉坐大人廁所. 我d仔女都係遲學如廁, 佢地用potty 用得一陣, 之後用櫈仔自己擒上馬桶度自己去.

大宅

引用:Quote:gagakong 發表於 16-12-7 15:54 正想

原帖由 bosch 於 16-12-08 發表
3歲都坐得落, 不過夠唔夠裝係另一問題. 我兩個仔日日有便便, 所以冇問題. 我細女而家3歲, 佢幾日至有得 ...
阿仔一直唔多肯用potty poopoo,鐘意賴落片。3歲先開始肯用,搞到年幾前買落嘅potty已變相太細。

咁啱睇到你推介…Thank you 你……原來賣傢俬都賣埋potty,就即走去睇。高身好合適,凸位處又夠高阻到仔仔射尿,價錢合理仲Made in Italy買咗。好過大陸造果D。

你小朋友肯擒上大人廁就仲好。加塊小童廁板仲好過potty, 但我個仔唔肯上。

首頁

尾頁

跳至