論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前9月尾叫 agent 幫我揾過一個,因為想換印姐姐,簽晒約後, 印傭係10/19話要辭職,因為媽咪好掛住佢, 叫佢番去, 咁我當然ok 喇, 但我叫佢幫我做到11月尾, 佢話ok. 點知 agent 有一日話姐姐媽咪不停打電話俾佢, 話佢屋企有人死咗, 要佢即刻番去, 叫我早D俾佢走, 跟住我同姐姐講, 叫佢打電話番屋企, 佢話婆婆死咗, 於是我俾佢早一星期11/23走.
之後係姐姐 FB 發現佢仲係香港,而且仲係 agent office hea 緊, 根本呢間 agent 係同緊呢個姐姐打龍通. 其實我已經決定炒姐姐,agent 費又已經俾咗, 唔明點解佢要咁做? 個 agent 仲係表妺個姑姐嘅唔知邊個親戚嚟。
我個新姐姐就到, 我可以唔要佢嘛? 唔俾番機票錢 agent 嘛?

子爵府

回覆樓主:

agent費你都俾咗,而家唔要人咪得個蝕字?不如上去話路過問下新工人各方面安排順利嗎,然後當眾拆穿佢同你舊工人打龍通啲嘢,等佢尷尬下

子爵府

回覆樓主:

而家啲agent普遍質素都唔好,唔憂做既生意就係咁

大宅

Bling11 發表於 16-12-1 13:46
agent費你都俾咗,而家唔要人咪得個蝕字?不如上去話路過問下新工人各方面安排順利嗎,然後當眾拆穿佢同你舊 ...

agent 知道喇, 打黎解釋

複式洋房

CVC2007 發表於 16-12-2 09:06
agent 知道喇, 打黎解釋
請問點解釋

大宅

uinisan 發表於 16-12-3 11:12
請問點解釋

話姐姐真係有番過去印尼,姐姐屋企人真係有打黎果D癈話,仲話姐姐有投訴僱主, 唔通我話你知咩。

禁止訪問

大宅

wendyyiu 發表於 16-12-4 15:06
嘗試引用商品說明條例 證明agent有不當陳述,導致有錯誤嘅購買決定. 除非agent能提供機票存根 證明 工人在 ...

相信 agent 唔需要負責,因為他並不代表我同姐姐其中-方, 即時姐姐有冇上機, 都唔關佢事, 不過我都已經經佢揾咗第二個姐姐,唔知佢攪咁多嘢為乜, 好無謂.

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至