想生BB

跳至

首頁
34567...21

尾頁

大宅

kinoko ,

多謝你的資料呀. 我今晚會飲花膠湯,早餐飲全脂奶, 一於做到最好.

原文章由 kinoko 於 08-12-10 23:58 發表
buu2
你聽日做完IUI後多啲休息,同埋保持心情輕鬆都好重要,聽啲BK sisters 講過,話花膠湯、全脂奶同雞旦都有助着牀,你不妨試吓。
P.S. 個枝破卵針真係好痛 ,打落去"乸"住"乸"住痛,但為咗將來嘅bb,忍吓啦! ...

大宅

lalamike,

睇多個醫生,聽下佢地d 意見都好架. 有時真係要睇你同個醫生有無醫緣. 你buy佢個套理論,同意佢對你情況的分析, 你會相信佢多d. 如果你唔信佢就無謂晒時間lu, 時間對我地d想生bb又係高年齡一族很重要.

原文章由 lalamike 於 08-12-11 00:21 發表
buu2,

我心情尚算ok。因為呢幾天體溫一直跌都預左失敗了,所以有晒心理準備。
我今個cycle或者會試下轉醫生啊,因為dr tay上次都幾firm同我講,佢想我試2次natural iui,如果失敗先會睇下用其他方法……
經過今次,我有d覺得 ...

複式洋房

如果你之前試過自然有bb,做iui既成功率就會比其他真係出現問題而不育既女仔大

原文章由 osim 於 08-12-10 11:18 發表
Hi buu2,

您好!你一定要對醫生有信心呀!, 我的經歷都好長架, 我自然有BB2次, 但2次都小產, 後來經朋友介紹開始睇Dr. Tay, 最初都覺得好煩, 真係要成日請假, 又唔知成唔成功, 但Dr. Tay不斷安慰我, 叫我要對佢有信心 ...

複式洋房

我想問,如果量體溫,係米就快period時會跌返架?

原文章由 lalamike 於 08-12-11 00:21 發表
buu2,

我心情尚算ok。因為呢幾天體溫一直跌都預左失敗了,所以有晒心理準備。
我今個cycle或者會試下轉醫生啊,因為dr tay上次都幾firm同我講,佢想我試2次natural iui,如果失敗先會睇下用其他方法……

複式洋房

我尋日睇完中醫,佢話其實做iui真係要睇好唔好彩,佢話根本得好少%可以成功,打沉左我,anyway,我再試多次都唔得既,我就去做ivf

buu2,

複式洋房

我做完去廁所都有小小血絲, 之後就無喇, 個晚同老公DODO時下腹有D痛, 第二日下腹有小小扯, 不過之後都無咩, 我都要塞藥, 塞14日到check bingo, 不過唔使打針~

原文章由 buu2 於 08-12-11 15:59 發表
各位姊妹,
真的很多謝你地的鼓勵同關心呀!
我剛做完iui反來啦. 終於完成左呢個超級大project. 希望成功.
今日身體狀況係not good , 有d感冒feel.
回來第一年事係飲左杯鮮奶, 之後到呢到同各位報告下我.
由到診所至 ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

係呀…好準嫁,一跌其實不差2天,m小姐就會來了。

原文章由 babyniki 於 08-12-11 17:17 發表
我想問,如果量體溫,係米就快period時會跌返架?

男爵府

我都相信係, 不過成功後都要靠醫生成功幫我保住個胎(因有作小產).
原文章由 babyniki 於 08-12-11 05:13 PM 發表
如果你之前試過自然有bb,做iui既成功率就會比其他真係出現問題而不育既女仔大

大宅

聽啲BK sisters 講過,做完IUI後隨小便排出嘅個啲紅色液體唔係血水,係洗精後嘅药水,用嚟浸住啲丁丁,雖然唔係人人都會排出體外(我上次IUI後小便都唔見有),但你唔駛担心,你記得食多啲高旦白嘅食物,咁你幾多號check bingo? 我哋為你打氣。

各位姊妹,

我剛做完iui反來啦. 終於完成左呢個超級大project. 希望成功.
由到診所至 ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

buu2,

恭喜啊!終於完成iui大project!
係呀,做完會有少少血水流番出來的,我上次都係咁……
我c6上次都有陪我入去,仲一路捉住我對手,感覺很好很安心呢!
你唔舒服要抖多d,多喝水,有無食維他命c﹖
今晚好好休息啦!等你好消息。

各位姊妹,

由到診所至 ...

大宅

kinoko ,

我見到浸住啲丁丁個d係透明無色架wo. 因為我要打針, 醫生話要係打針後12日check才準確, 要到年尾31/12. 但我cycle 26-27日, 即係聖誕到來m. 係唔係塞緊藥唔會來m架???

原文章由 kinoko 於 08-12-11 18:52 發表
聽啲BK sisters 講過,做完IUI後隨小便排出嘅個啲紅色液體唔係血水,係洗精後嘅药水,用嚟浸住啲丁丁,雖然唔係人人都會排出體外(我上次IUI後小便都唔見有),但你唔駛担心,你記得食多啲高旦白嘅食物,咁你幾多號check bingo? 我哋 ...

大宅

lalamike ,

我無食維他命c 呀, 不過反到屋企後飲左幾杯水同訓左差唔多2個鍾後好左好多啦. 我要到31/12先check bingo 呀.

原文章由 lalamike 於 08-12-11 19:07 發表
buu2,

恭喜啊!終於完成iui大project!
係呀,做完會有少少血水流番出來的,我上次都係咁……
我c6上次都有陪我入去,仲一路捉住我對手,感覺很好很安心呢!
你唔舒服要抖多d,多喝水,有無食維他命c﹖
今晚好好休息啦!等你好消息。

...

大宅

Pooh2008 ,

你幾號check bingo 呀?
我要塞19日藥+2針. 唉! 淨係藥費都貴過人la. 希望我地今次成功啦.

原文章由 Pooh2008 於 08-12-11 17:34 發表
我做完去廁所都有小小血絲, 之後就無喇, 個晚同老公DODO時下腹有D痛, 第二日下腹有小小扯, 不過之後都無咩, 我都要塞藥, 塞14日到check bingo, 不過唔使打針~

...

別墅

你要休息多d.. 吾好粗勞
各位姊妹,

由到診所至 ...

大宅

我淨係知多數都係停咗塞葯先嚟M(我上次都係),因為啲药會維持住體內嘅黃體水平,不過我見有啲BK sisters會係last個劑塞药前嚟M。
希望你會收到呢份聖誕及新年禮物。

原文章由 buu2 於 08-12-11 21:19 發表
kinoko ,

我見到浸住啲丁丁個d係透明無色架wo. 因為我要打針, 醫生話要係打針後12日check才準確, 要到年尾31/12. 但我cycle 26-27日, 即係聖誕到來m. 係唔係塞緊藥唔會來m架???

...

複式洋房

我塞14日, 可能我無打針, 姑娘叫我20/12抽血驗~
原文章由 buu2 於 08-12-11 21:37 發表
Pooh2008 ,
你幾號check bingo 呀?
我要塞19日藥+2針. 唉! 淨係藥費都貴過人la. 希望我地今次成功啦.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係呀, 西醫都係咁講, 做iui 嘅成功機會率只係比natural 高少少!

原文章由 babyniki 於 08-12-11 17:21 發表
我尋日睇完中醫,佢話其實做iui真係要睇好唔好彩,佢話根本得好少%可以成功,打沉左我,anyway,我再試多次都唔得既,我就去做ivf

大宅

babyniki ,

睇到你話 "之前試過自然有bb,做iui既成功率會大d", 令我覺得多左一點希望,因為我之前試過自然有bb但kept唔到.

原文章由 babyniki 於 08-12-11 17:13 發表

別墅

放鬆d... 我都開始learn 緊
原文章由 buu2 於 08-12-13 19:06 發表
babyniki ,

睇到你話 "之前試過自然有bb,做iui既成功率會大d", 令我覺得多左一點希望,因為我之前試過自然有bb但kept唔到.

複式洋房

你試過自然有bb都好過我啦!我係fsh高,好難會自然有bb,一定要做iui of ivf,我第一次iui已經衰左,等緊第二次iui,再唔得,我想試ivf,但老公唔贊成,一黎係錢問題,二黎係唔想我辛苦

原文章由 buu2 於 08-12-13 19:06 發表
babyniki ,

首頁
34567...21

尾頁

跳至