少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

親子王國15週年勳章

朋輩共同語言, 我以前讀男校D朋友話係學校都會時時講, 因為冇咩女仔所以唔駛避忌

子爵府

+5熱血勳章

回覆樓主:

依家個社會太多渠道俾佢哋聽到粗口,所以佢哋覺得好普通。YouTube, fb....成日都fxxk、shxx又小.......,真係我都 。佢哋仲話fxxk、shxx,其实喺外国唔係粗口 哩度係香港呀!

男爵府

炎夏勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

要係朋輩中突出自己

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rehtseuiy 發表於 17-12-10 03:52
其實冇分中唔中學生,大人都係咁啦,根本就係社會文化造成
Agree... 好多大人講

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ChloeMa 發表於 17-12-10 13:30
之前係地鐵,有2個大概小5、小6學生,一男一女。 男嗰個d粗口連誅炮發,耳都側埋。
...
小學生

侯爵府

ar_yo2 發表於 17-12-11 18:39
真係有時見到好側目...不過有次喺公園聽個阿媽用曬粗口鬧仔(幼稚園咋)覺得都係有咩父母有咩仔女
...
最差係影響小朋友

別墅

個個細個都MK過

子爵府

回覆樓主

朋輩影響

禁止訪問

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

同輩影響....唉
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

侯爵府

朋輩影響

首頁

尾頁

跳至