鐘點工人

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我之前開post讚過她,做野快手乾淨。我要求每星期來一次,之後佢話兩星期來一次,都算! 之後開始luk 底,失踪! 鐘錢day 1係佢自己講($75),幾次後話加到$90,我照俾! 早幾日app我話今天原定時間不能過來,可改在昨天或今天上午過來,我突登請假,尋晚10點幾再確定今朝過來,今朝一起身就見到佢app話唔舒服(我真係好難信,次次luk底前都係話改時間,有預告篇!)! 今次真係唔再忍,我app佢叫佢多休息,以後唔使嚟! 鐘點姨姨姓楊,住坑口,大家留意下,好無責任心!

禁止訪問

男爵府

做左甘耐交低所匙都得啦

水晶宮

adrio 發表於 16-12-2 10:27
回覆 CINDYC 的帖子

其實九十元己經系上年的時薪,不用勞氣。

我無同佢講過價,全部佢自己開,價錢唔啱咪開心見誠講,成日luk底我接受唔到! By the way, 我幫娘家上星期用app請的鐘點都係90蚊一小時

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

咪咪2007 發表於 16-12-2 10:32
做左甘耐交低所匙都得啦

我之前BK請嗰位姨姨用咗4年幾(佢身體不適無做),我有申請埋入屋苑卡+鎖匙俾佢; 但剛解雇呢位,一路嘅態度令到無信心放低鎖匙,通常開門俾佢之後我就落會所坐。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珍珠宮

回覆樓主:

而家D家助真係吾多掂……我bk用過,正苦找的家助又用過,好5掂

水晶宮

wuwucancan 發表於 16-12-2 13:26
而家D家助真係吾多掂……我bk用過,正苦找的家助又用過,好5掂 :thinking ...

樂活,智x適,家務x, bk都用過,前兩者好唔掂, 家務x 近人用過兩位,一個參觀示範單位咁,另一個ok, 我會再用。BK其實兩個做野ok, 剛炒嗰位係態度及責任心有問題,可能唔憂做

珍珠宮

回覆樓主:

大宅

wuwucancan 發表於 16-12-2 13:26
而家D家助真係吾多掂……我bk用過,正苦找的家助又用過,好5掂 :thinking ...

是呀!我剛在樂活請的一個,試工時又話自己煮餸點叻,做嘢好似好快手咁,用後煮餸冇味,冇記性,3個鐘先煮到餐飯,原先叫佢簡單清潔都做吾到,冇問題自己做,最衰就係突然話吾來又突然減鐘,善意提醒叫佢預早通知,點知佢突然又揾藉口話下月開始不做,現在的鐘點是否個個都咁冇責任感㗎?比錢還要激氣

男爵府

回覆 phoebekk 的帖子

唉!你唔好彩啫,努力找另一個合適的,不是每個鐘點鄀無責任感。

首頁

尾頁

跳至