在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

呀囝21m,大部分時間都係自己湊,無人幫手,啱啱發現有左,好擔心會唔夠精神同體力湊仔,佢半夜成日醒,我長期唔夠瞓,上一胎嘔得好犀利,工都返唔到,好驚今胎又係咁,好多嘢憂慮

男爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

囝囝21個月幾好,
我女而家先1歲半,但我今/下個月就生啦
佢成日跑跳又扭抱抱咁
仲辛苦過乜⋯⋯
btw媽媽可以睇吓報吓N班
咁會唔會放鬆d?
加油

伯爵府

BK Milk勳章

我都怕自己搞不定

別墅

JlIl 發表於 16-12-2 15:29
囝囝21個月幾好,
我女而家先1歲半,但我今/下個月就生啦
佢成日跑跳又扭抱抱咁

我囝都係甩繩馬騮+無限精力,加上trouble two,好多行為問題要教,真係少啲心力都唔掂,我最怕係狂嘔同抱唔到佢

大宅

我大女歲半,細b出年4月出世,好彩陀b 3個月時工人到左,減輕我工作

複式洋房

回覆樓主:

自己一個湊,大女14m, 細b 下年3月出世 (emoji) 暫時應付到. 之後多個就未必

男爵府

ivatung 發表於 16-12-2 14:49
呀囝21m,大部分時間都係自己湊,無人幫手,啱啱發現有左,好擔心會唔夠精神同體力湊仔,佢半夜成日醒,我長 ...

我仔尋日2歲,我3月生得,無工人同4大長老,好擔心生個幾日係醫院點攪。

禁止訪問

複式洋房

我仔4歲,我6月生得,而家返fulltime工,無工人得呀媽幫手,生左想轉
全職媽媽

伯爵府

呀囝21m,大部分時間都係自己湊,無人幫手,啱啱發現有左,好擔心會唔夠精神同體力湊仔,佢半夜成日醒,我長 ...

我大仔4歲半,而家岩岩有,遲d唔知攪唔攪得掂

伯爵府

D-chan 發表於 16-12-16 16:52
我仔尋日2歲,我3月生得,無工人同4大長老,好擔心生個幾日係醫院點攪。
...

我姐姐無4大長老真係幾頭痕,唯有叫你老公放假啦

大宅

女女8個月 仔仔6月岀世(emoji)
全職湊b冇人幫手(emoji)

大宅

我5月中edd,我自己湊4歲就5歲既大仔
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

別墅

我全職呀,兩個分別3歲同一歲多啲,有姐姐幫手都搞得掂,平時又做下兼職賺多啲

大宅

親子王國15週年勳章

我有個5歲大囡,細B就岀世,順其自然啦

別墅

瞓得好勳章

我仔15個月,細B黎緊9月出世。開頭嘔唔舒服,仔仔都好乖,會自動羅紙巾比我,有時都會感覺好窩心,不過你要告訴大B點解唔舒服,要等距知道原來自己要做哥哥

大宅

開心吸收勳章

我囡2歲, 細果個7月出世, 如果老公成日唔係屋企,又自己湊, 無人幫係會好辛苦嫁, 因為都重細會成日扭抱, 又加上trouble two, 好多時亂發脾氣, 訓就一定訓得唔好, 除非大果個可以跟你老公訓, 但當你諗起兩個年紀唔差得遠, 第時可以一齊玩, 就乜辛苦都挨得過了

複式洋房

回覆樓主

我都係全職媽媽

複式洋房

我女13個月,依家陀緊細b明年1月出世,我陀女3個月開始無返工到依家,本身要返工發現有佐就再延遲

男爵府

回覆樓主:

我都係有個兩歲幾嘅湊住,住院果幾日由老公湊番,但生個十幾個鐘就冇辦法,一定要人幫囉,因老公陪入院咁

首頁

尾頁

跳至