自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我表哥月中結婚, 我老公因為番工唔會去. 而我2個仔一個一歲5個月, 一個5歲. 而2個仔只會去坐, 因2個都唔食野. 去之前我會餵左佢地先. 我應該比幾錢人情好? 本身想唔去, 只做人情, 因我一個人未必照顧到2個, 但我亞爸亞媽又話唔得. 我老公又唔係搵得多, 一個月得$9000, 每個月屋企既開支都用左4千幾, 又冇咩錢(靜). 我想知1大2細去最少要比幾錢? 我亞爸亞媽話做人情$5000. 我亞叔又係做$5000. 唉~ 都唔知做幾多人情好?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

2 seat, 800-1000.

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

dun go 300 better la~

大宅

Hotel or restaurant ar???
Your won't eat there but take a seat wor, at least pay 2 head + husband unattend 300. If restaurant:1000-1500, if hotel:1800-2000

別墅

yes don't go...

男爵府

係酒樓擺.

我都好想唔去. 但因我亞爸同我姑姐好熟, 而我地又同姑姐住得都幾近, so我亞爸亞媽一定唔比我唔去.

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

嘩....你父母做咁大份禮呀!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

我亞爸亞媽話唔買金飾, 就做大份d人情, 因宜家金價咁貴, 買輕d又唔大睇, 買重d又貴喎.
我記得我結婚個時, 我姑姐4個人(我表哥個時25歲, 表弟14歲)都係做左千二蚊人情比我, 我亞爸個邊一個親戚都冇買過金器比我. (個時金價仲要係3千幾蚊). 宜家我表哥結婚, 我做後輩就一定唔會買金器個d o家喇! 本身諗住唔去, 可比小d錢. 起碼錢都鬆動d, 但亞爸亞媽又唔比. 宜家諗起就煩~

首頁

尾頁

跳至