烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

屋企有花期參, 唔想擺係到徙左佢.
我知用唔同配料有唔同作用...
可否教我點用配料, 等我係唔同時候可作唔同須要.
:P歡迎各界好友交流意見, 多多指教:kiss:

公爵府

原文章由 moniking 於 08-12-3 10:19 發表
屋企有花期參, 唔想擺係到徙左佢.
我知用唔同配料有唔同作用...
可否教我點用配料, 等我係唔同時候可作唔同須要.

煲/"鄧",雞/瘦肉加埋紅早圓肉

禁止訪問

大宅

秋天系列(4個人飲)
熟木瓜一個
花旗參約一兩(我落4-5粒,打碎/切片)
紅棗10粒(去核)
生魚一條(煎完拆骨...骨入袋)<-肉可以食番
瘦肉一舊(大小隨意)<-因為湯夠甜的了

好鬼清潤(老少咸宜)

大宅

秋天系列(4個人飲)
熟木瓜一個
紅棗10粒(去核)
生魚一條(煎完拆骨...骨入袋)<-肉可以食番
瘦肉一舊(大小隨意)<-因為湯夠甜的了

好鬼清潤(老少咸宜)

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Yummy Yummy

原文章由 hidecatcat 於 08-12-3 17:26 發表
秋天系列(4個人飲)
熟木瓜一個
紅棗10粒(去核)
生魚一條(煎完拆骨...骨入袋)

複式洋房

Hi,

花旗參,廋肉(豬展),龍眼肉(桂圓肉),一起煲大約小時, 味甘中帶甜,囡囡好鍾意飲, 落多d桂圓肉就甜d,幾好呀, 可以清熱降虛火,

fungsotiny

別墅

原文章由 fungsotiny 於 08-12-4 17:07 發表
Hi,

花旗參,廋肉(豬展),龍眼肉(桂圓肉),一起煲大約小時, 味甘中帶甜,囡囡好鍾意飲, 落多d桂圓肉就甜d,幾好呀, 可以清熱降虛火,

fungsotiny

歲半可以飲嗎???
:P歡迎各界好友交流意見, 多多指教:kiss:

首頁

尾頁

跳至