興趣嗜好

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

很多人都說,現今的社會係真係好難找到懂關懷,真心對待的朋友,到底係咪真係只有中/小學或相識於微時的,才能成為深交? 你已找到?還是仍在尋找中....
我結左婚,無小朋友,有一隻寶貝老狗,動靜皆宜,更喜歡音樂,有緣的話,大家希望成為真正的朋友嗎?

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投

自己認為都好難有真心。

大宅

曾經有過一位,自從十多年前嫁了去外國之後,到現在仍然未能再遇上一個同哭同笑,無私奉獻,不講也心知的知己。

有人同我一樣嗎?

yingyingcao1122    發表於 17-8-3 00:04

大宅

中學時既朋友,成為長大後既知心好友!
之後投身社會都有一剎那以後可以成為知心,旦一齊都系自以為,投放得越多,先發覺對方系有機心....有計教求回報

男爵府

kissyoubaby 發表於 16-12-4 13:00
曾經有過一位,自從十多年前嫁了去外國之後,到現在仍然未能再遇上一個同哭同笑,無私奉獻,不講也心知的知 ...

我都係,曾經有一位自小相識相知嘅JM.點知佢一結婚就視我為陌路人

男爵府

開心吸收勳章

工作上既同事, 係好難成為朋友, 大家有利益衝突. 我既好友, 都係識左10幾年, 都係20頭果陣識的 ...

大宅

kissyoubaby 發表於 16-12-4 11:50
很多人都說,現今的社會係真係好難找到懂關懷,真心對待的朋友,到底係咪真係只有中/小學或相識於微時的, ...
得閒可以做下義工~

大宅

很多人都說,現今的社會係真係好難找到懂關懷,真心對待的朋友,到底係咪真係只有中/小學或相識於微時的, ...

我好幸運,在人生中每個階段都有真心的朋友, 而且都很樂意跟我談心事, 這感覺很好, 我們會互相幫助, 當然, 每到一個階段, 朋友又會像移動方塊一樣有變動, 但當有事相求時, 一定會幫忙。這種情才是永久, 不需像讀書時間天天見, 卻心中總有位置留給對方, 因為在腦海裏都曾經相處得很愉快。

別墅

回覆 kissyoubaby 的帖子

唔難搵既....

子爵府

啱口形糸好難。我都想找去下shopping去下bar...吹下水...未有

大宅

同意現今係好難真心交朋友

大宅

回覆:kissyoubaby 的帖子

朋友難求
間唔中可以吹水下都開心了

大宅

所以想係度睇下有無D有同感的朋友,可以聚埋一齊認識下

男爵府

我好真心架朋友吾多,真心得好少,反而係我遇的都多是不真心,吾真誠或吾會認真去人地個方向諗,你同佢講係想佢明白你,但反而係X評你,我吾洗人要同意我,但下下話番你好無引咯,吾明都算,最怕係仲反效果,我覺得真心朋友大家要不計較,比此分享,我自己都好直既但就吾係果種鐘意傷害人果D,我都好想多D交心朋友,自己以前內向吾懂珍惜,依家人大了,都好想找D可一世既朋友

大宅

kissyoubaby 發表於 16-12-7 15:48
所以想係度睇下有無D有同感的朋友,可以聚埋一齊認識下

來報到

男爵府

回覆樓主:

我都報到,我冇朋友,結左婚,冇細路,真心好難搵,但hi bye fd我又情願唔要, 唔鐘意應酬,真心傾下計我都想

大宅

opl2 發表於 16-12-13 18:54
我都報到,我冇朋友,結左婚,冇細路,真心好難搵,但hi bye fd我又情願唔要, 唔鐘意應酬,真心傾下計我都 ...

Same,又係結左婚未有小朋友

男爵府

回覆樓主:

做朋友,都要睇緣份。
攞真心出黎對朋友,對方未必係真心。

anyway, nice to meet you

男爵府

來報到,人大左,加上結埋婚,身邊朋真係越來越少

別墅

回覆樓主:

報到,我未結婚不過有男友,中年熟女朋友極少,好想認識新的朋友

首頁
12345...7

尾頁

跳至