論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

菲傭姐姐要返菲律賓渡假, 上網BOOK OEC APPOINTMENT, 我做得遲左, 起飛前都BOOK 唔到個時間, 我想問下, 係咪可以叫姐姐自己去領事館排隊? 如果平日去, 係咪都要等好耐? 同埋係咪申請左, 都要等一個星期先有得拎張OEC架?

姐姐平日工作忙, 可否搵人代攞籌先????

如果香港攪唔切, 咁係咪都可以係菲律賓攪? 會麻煩好多嘛?

大宅

我姐姐聖誕放假番菲律賓,張OEC佢自己攪我無理,佢係星期日早點出門排,好似OEC可以菲律賓攪,但費用貴過香港
[img][/img][size=xx-large]ahhhhhh~~

公爵府

happyiris1208 發表於 16-12-8 14:12
我姐姐聖誕放假番菲律賓,張OEC佢自己攪我無理,佢係星期日早點出門排,好似OEC可以菲律賓攪,但費用貴過香 ...
咁係咪即日可攞到架?

大宅

What is Oec?

大宅

呢度有講詳細d~

http://www.baby-kingdom.com//for ... ad&tid=13707100
[img][/img][size=xx-large]ahhhhhh~~

大宅

wannabe118 發表於 16-12-8 12:52
菲傭姐姐要返菲律賓渡假, 上網BOOK OEC APPOINTMENT, 我做得遲左, 起飛前都BOOK 唔到個時間, 我想問下, 係 ...

冇得直接去領事館做。我姐姐之前去領事館想做OEC, 但唔比,要上網做。可能因為她返完菲律賓會返黎同一僱主,故可exempt .OEC ,不用再返領事館

公爵府

rkowsoakna 發表於 16-12-8 21:36
冇得直接去領事館做。我姐姐之前去領事館想做OEC, 但唔比,要上網做。可能因為她返完菲律賓會返黎同一僱主 ...

我就係上網做唔到 上網要係舊既oec number. 但我無呢個number (以前果張oec唔知去左邊) 跟住就話要make appointment. 但係起飛前都無期比我book

請賓賓特別多文件攪架

男爵府

我工人下星期六返菲律賓,早幾日先同我講要上網book,不過上網都book唔到,唯有叫佢星期日放假早d出門口walk in試下。

公爵府

littleskyblue 發表於 16-12-9 23:16
我工人下星期六返菲律賓,早幾日先同我講要上網book,不過上網都book唔到,唯有叫佢星期日放假早d出門口walk ...

我check過 好似改左唔可以walk in。一定要上網book左先。但都試下walk in睇下點 如果唔得但可幫佢check到舊oec number都仲可以係網上試 ...

唔得就唯有返到菲律賓先申請啦⋯⋯係麻煩d者。

姐姐會星期一去試下 你星期日可否update下我情況。

大宅

我工人最初以為WALKIN 去到當然無得整啦, 之後預約攪好左. 但亦見有D 工人WALK in 最後又整到. 點都試一試

公爵府

happymanman 發表於 16-12-14 13:11
我工人最初以為WALKIN 去到當然無得整啦, 之後預約攪好左. 但亦見有D 工人WALK in 最後又整到. 點都試一試 ...

工人姐姐walk in成功整到

子爵府

回覆樓主:

申請oec要咩文件??

大宅

姐姐未出到visa,跟我簽第三分約,可申請嗎?

男爵府

回覆 kimberlybaby 的帖子

Passport+visa

大宅

我係經Agency攪,請問agency會攪埋還是要姐姐自己攪?

大宅

我係經Agency攪,請問agency會攪埋還是要姐姐自己攪?

大宅

男爵府

姐姐做我份約尼緊第二次返菲上網登記完唔使再去海富了

別墅

我姐姐剛續約放大假反左菲律賓但係無做到OEC,可以點做?佢會唔會返唔到來香港

男爵府

nicole_lazy 發表於 17-2-18 02:40
我姐姐剛續約放大假反左菲律賓但係無做到OEC,可以點做?佢會唔會返唔到來香港 ...

無做OEC係唔可以回港

好似菲律賓個邊都可以做,聽講貴好多,所以啲姐姐會係香港做晒先走

首頁

尾頁

跳至