跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

我試過舒特膚都ok 架.
而且舒特膚比QV價錢平點tim

原文章由 vienchan 於 08-12-4 15:01 發表
仔仔一直用sebamed,不過呢排太乾燥,都頂唔住,唔知用舒特膚得唔得呢?

[ 本文章最後由 VaVaSo 於 08-12-5 13:33 編輯 ]

禁止訪問

子爵府

原文章由 vienchan 於 08-12-5 15:37 發表
你係咪俾BB用呀?? 定係你自己用?? 宜家真係好乾,自己都有d想試下佢.... 不過好似除左保濕就冇咩其他功效..... 雖然保持水份先唔會有咁多細紋同乾紋.... 唉,試唔試好呢???

...

以我所知, cetaphill係FOR濕疹皮膚用, 但BB用唔得就唔清楚,
可以去屈人寺藥房部問下

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

大宅

放心la,Cetaphil bb也用得的,但我會覺得太笠lor,反而我mami教我用甘油,好正,又平又work,而且很多護膚品也含甘油成份,bb也可用.(用法跟baby oil一樣,沖完涼未抺身前用)

禁止訪問

大宅

我個bb上年冬天已經用緊cetaphil嘅cream,到而家一直都俾人話佢皮膚又白又滑,好似雞蛋咁...
而我自己就因為冬天用暖水洗野,所以隻手爆得好犀利,所以多數夜晚臨瞓揸一次,幾晚之後就好番哂啦,真係好好用...
不過cetaphil cream好笠,所以我同bb都係夜晚臨瞓揸已經好足夠啦,除非真係爆到紅哂見血嗰隻先會一日揸兩次囉...

禁止訪問

大宅

但cetaphil d cream真係好鬼笠,訂唔順,因為無時無刻都要咀bb ,咁笠好似.....:;pppp:

大宅

小b用qv cream,都幾好gar~

首頁

尾頁

跳至