基督家庭

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 我算唔算得救,有永生呀?

We can experience God's love and forgiveness everyday.

Even though we are tatally forgiven, we still need to deal with our sins on a day-to-day basis in order to experience continuing fellowship with God.

1 John 1:9 says "If we confess our sins, He is faithful and just and ill forgive us our sins and purify us from all unrighteousness."

如何為之悔改呢?
Confession - agreeing with God about sin (be specific).When God brings to your attention that something you have done is sin, confess it. This confession involves at least 3 factors.

(1)Agreewith God that you have sinned
(2)ThankGod that He has already forgiven you.
(3)Trust God to change your wrong attitudes and actions (behaviour).

God's parts are:
(1) Offer us the forgivenss and forgive us when we ask for .
Our parts are:
(1) to ask for the forgiveness and be prepared/willing to be changed by God (e.g. have the courage to say sorry to the person you have offended; change bad habbit...etc..)

Amy,

Totally agree!! :wink:

jjmama

子爵府

*Amy* & jjmama,

Thanks for your sharing.

I love your explanation in "relationship" & "fellowship".

Weakness in mankind is that we always forget about God in our daily life, we not thinking of him every minutes every seconds. So, for a brother with such big weakness, he always remember he should not do this after he has done this.

但如有人濫用神無限寬恕的自由, 不斷去做神不喜歡的事, 面對這類弟兄姊妹, 我們如何去規勸呢? 他不改, 可能只是他不夠積極, 覺得神仁愛寬大, 可以慢慢來。 如此, 對他說「你不得永生」 , 似乎又這不是我們能定論的嘛! :-|
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

子爵府

loklokel,

那你就快點積極地去找尋你的信仰之路吧!

「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

別墅

假如有人信主, 但一直都唔返教會,無pray , 但假設後來有悔改回轉--- 以聖經的角度來看, 這人的救恩又怎麼樣??

其實這是涉及"一次得救=永遠得救??"的大問題. 哈哈, 當然在這裡就不能三言兩語去解釋. 在舊約中有這一段的經文.

以西結書33:11-20 "耶和華說、我指著我的永生起誓、我斷不喜悅惡人死亡•惟喜悅惡人轉離所行的道而活•以色列家阿、你們轉回、轉回罷、離開惡道•何必死亡呢。
....義人的義、在犯罪之日不能救他•至於惡人的惡、在他轉離惡行之日也不能使他傾倒•義人在犯罪之日也不能因他的義存活。 我對義人說、你必定存活•他若倚靠他的義而作罪孽、他所行的義、都不被記念•他必因所作的罪孽死亡。 再者、我對惡人說、你必定死亡•他若轉離他的罪、行正直與合理的事• 還人的當頭和所搶奪的、遵行生命的律例、不作罪孽•他必定存活、不至死亡。 他所犯的一切罪、必不被記念•他行了正直與合理的事、必定存活。

你本國的子民還說、主的道不公平•其實他們的道不公平。 義人轉離他的義而作罪孽、就必因此死亡。 惡人轉離他的惡、行正直與合理的事、就必因此存活。 你們還說、主的道不公平。以色列家阿、我必按你們各人所行的審判你們。 "

這是神籍著先知以西結向以色列人 -- 神的子民作出的警告. 神勸勉以色列人要離惡行善, 不要恃著自己是義人而犯罪. 我相信我們得救完全是神的恩典和憐憫, 不是因我們作了什麼好事而得救, 因在神的面前, 我們(包括我)只是罪人一個, 是因耶穌的寶血, 我們才被洗淨.

所以若我們信了主, 卻行了惡 , 但假設後來有悔改回轉 (正如大衛也曾犯姦淫, 殺人, 後來認真痛悔回轉), 神是信實的, 會赦免我們的罪.

但叧一方面, 我們也要警醒, 不要自恃為神的子民, 而任意妄為. 因神是公義, 聖潔的. 祂不輕看罪.

我最近聽了一篇網上講道, 也有講及少許得救的問題.
Please click :

沈保羅牧師 -- 嘗過主恩的滋味 (初頭是講詩篇34, 之後講希伯來書6:4-6)

我不是沈保羅牧師教會的會友, 不過我很愛聽他的講道!

別墅

但如有人濫用神無限寬恕的自由, 不斷去做神不喜歡的事, 面對這類弟兄姊妹, 我們如何去規勸呢? 他不改, 可能只是他不夠積極, 覺得神仁愛寬大, 可以慢慢來。 如此, 對他說「你不得永生」 , 似乎又這不是我們能定論的嘛!

首先, 可以明白他們對救恩的了解有多少, 有很多人決志信主是一時的感動, 有時都是"朦查查"信了...... ?-( 所以可以了解一下他們先啦!!

若規勸了也不聽, 只好為他們禱告, 求神開他們屬靈的眼睛, 去看到自己的問題. :cry:

不過坦白說, 信主不是單單得救進天國便满足了, 若我們現在都不能學習去愛祂, 和祂建立親密的關係, 平時和神都無一,兩句, 將來在天國裡要日日去敬拜神, 唱詩讚美祂, 又會如何呢?? ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至