自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

回覆樓主:

請問你地點樣食先最好味? 凍食定打邊爐? 蟹餅係咪熟架? 要自己炸返熟嗎? 個餐係咪跟埋剪蟹把較剪嗎?

大宅

noodleball 發表於 16-12-17 12:02
請問你地點樣食先最好味? 凍食定打邊爐? 蟹餅係咪熟架? 要自己炸返熟嗎? 個餐係咪跟埋剪蟹把較剪嗎?:que ...

蟹腳我是蒸熟的,蟹餅就煎,無跟較剪的

伯爵府

回覆樓主:

今朝0900收貨。報告:完隻松葉蟹、帶子、生蠔、蟹子、毛蟹都好吃,係切件蟹腳、鮑魚就一般。

大宅

我先生很喜歡訂,次次都訂呢set同牛扒,千多元埋單,明晚又送貨了!

複式洋房

男爵府

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

提供/徵求商品服務之VIP號碼/優惠碼/邀請碼/推薦碼帖子,請貼於自由報料子版齊齊著數

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=724&utm_source=babykingdom&utm_medium=forum_leftnav&utm_campaign=newbk
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

ryan12151215 發表於 16-12-20 23:33
我先生很喜歡訂,次次都訂呢set同牛扒,千多元埋單,明晚又送貨了!
...

牛扒幾錢?

大宅

JChan 發表於 16-12-21 09:20
牛扒幾錢?

可以上網

禁止訪問

伯爵府

bkmon 發表於 16-12-17 13:01
蟹腳我是蒸熟的,蟹餅就煎,無跟較剪的

即係所有野都係生,要自己整熟?我以為蟹解凍就食得

大宅

callmebabe 發表於 16-12-21 20:32
即係所有野都係生,要自己整熟?我以為蟹解凍就食得

除左帶子係刺生,係蠔要煮熟先食得

大宅

pangps 發表於 16-12-21 23:27
除左帶子係刺生,係蠔要煮熟先食得

想問吓"蠔"點樣煮?因為會出水,大家係煎定炸?

大宅

hennyyoyo 發表於 16-12-20 22:00
今朝0900收貨。報告:完隻松葉蟹、帶子、生蠔、蟹子、毛蟹都好吃,係切件蟹腳、鮑魚就一般。

請問係咪除咗帶子刺身食之外,其余全部要加熱煮過先食得? 飽魚跟餐嗎?我order咗個set好似冇咁的

伯爵府

sun329shine 發表於 16-12-27 11:35
請問係咪除咗帶子刺身食之外,其余全部要加熱煮過先食得? 飽魚跟餐嗎?我order咗個set好似冇咁的
...

我個set有跟鮑魚,但一般喇。蠔要煮之外,佢啲蟹(毛蟹、松葉蟹)我解凍就食(佢捕獲蟹後,即煮熟及急凍)

伯爵府

babiesx2 發表於 16-12-27 08:54
想問吓"蠔"點樣煮?因為會出水,大家係煎定炸?

我自己就將(emoji)冲去表面的冰,(emoji)本身仍然好冰的(佢地有指示點解凍),用吸水纸吸去表面水份,(emoji)面舖滿生粉去煎至熟。

大宅

liuma 發表於 16-12-12 20:41
http://www.takumihonpo.hk/goods_zhtw_hkd_94.html

之前係FB唔識copy條link,又冇睇真幅相,寫$998,令大 ...

大宅

hennyyoyo 發表於 16-12-20 22:00

好正,當日訂,會幾耐送到貨?

伯爵府

maggietai 發表於 17-1-7 16:32
好正,當日訂,會幾耐送到貨?

佢網頁有寫,好似兩日前訂Ok。

首頁

尾頁

跳至