自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

黎緊會請印傭湊初生bb,佢係香港同新加坡做過,本地完約,黎緊星期日約見面,應該問佢d咩同註意d咩啊,唔該大家

子爵府

nanabee0728 發表於 16-12-13 18:36
黎緊會請印傭湊初生bb,佢係香港同新加坡做過,本地完約,黎緊星期日約見面,應該問佢d咩同註意d咩啊,唔該 ...

點同bb沖涼,點開奶,幾多度體溫叫發燒?

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

nanabee0728 發表於 16-12-13 18:36
黎緊會請印傭湊初生bb,佢係香港同新加坡做過,本地完約,黎緊星期日約見面,應該問佢d咩同註意d咩啊,唔該 ...

問d唔係剩比yes or no嘅問題,要方法同點做
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

公爵府

2024勳章

叫佢模擬下點樣幫 bb 沖涼, 餵奶,著衫。。。等

wcpcelia    發表於 16-12-14 09:51

公爵府

2024勳章

有乜嘢要求就一次過講, 例如未必一定放星期日, 放平日等

水晶宮

問吓佢如果半夜bb喊會點做(預佢有時可能需要幫手),同佢講定有需要放假可能要幫手(會補錢/補假),睇佢有乜反應,因有啲後生或old seafood唔要錢都一定要放假!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

最好問到佢要前僱主電話,直接打去問佢平日工作如何。

侯爵府

請35歲以下(有體力精力),本身有生小朋友(有經驗湊bb)同識英文(容易溝通)。
其他野你可以教佢。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:第一次請姐姐

今時今日請工人尤其完約的.....係工人 int 僱主,唔係僱主 int 工人.....

仲有佢地唔鍾意做有初生BB的家庭~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

問佢可唔可以問前僱主攞reference

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:問佢可唔可以問前僱主攞reference

原帖由 莫失莫忘 於 16-12-13 發表
問佢可唔可以問前僱主攞reference
其實可能無用,除非有佢前僱主合約內有電話,否則佢夾埋僱傭公司比假意見~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

好媽媽勳章

大力大力 發表於 16-12-13 20:29
今時今日請工人尤其完約的.....係工人 int 僱主,唔係僱主 int 工人.....

仲有佢地唔鍾意做 ...

100%同意。據樓主形容此工人條件甚好,只怕未到星期日佢都搵到工了。Good luck

大宅

多謝大家意見,但聯絡佢前顧主會唔會有d唐突?

大宅

maywei 發表於 16-12-13 21:43
100%同意。據樓主形容此工人條件甚好,只怕未到星期日佢都搵到工了。Good luck
...

真係?呢個係個agent 介紹比我地。希望真係合心水,我要求唔高,淨係用心湊我bb就得了

珍珠宮

回覆樓主:

我試過問個工人bb發燒應該點做,佢答我ask the employer...

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

記得check passport係唔係真的完約

用戶要求終止服務

傾下計,感覺良好便行

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大力大力 發表於 16-12-13 20:29

仲有佢地唔鍾意做 ...
而家喺我屋企做緊個後生女(廿幾歲),話到明唔想湊小朋友。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

cheung2000 發表於 16-12-14 00:05
我試過問個工人bb發燒應該點做,佢答我ask the employer...
其實佢ask我仲好,我最怕佢自把自為或唔問過我亂餵藥,小朋友病呢樣野我會好小心。

大宅

99dogdog 發表於 16-12-13 19:46
問吓佢如果半夜bb喊會點做(預佢有時可能需要幫手),同佢講定有需要放假可能要幫手(會補錢/補假),睇佢 ...

其實勞工處有講只可補假,唔可以補錢!

首頁

尾頁

跳至