自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

iamlazy 發表於 16-12-19 21:57
最怕轉機,直航最好
我都係最怕轉機,其實。。。我未搭過轉機,咁多年嚟一直搭直航,轉機幾平都唔會考慮,我有兩個朋友試過搭轉機,第一班機delay趕唔切轉機,係機場等足24小時,因為下一班機係一日之後。。。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我會先睇小朋友幾大, 同埋班機係幾點.

單憑原文, 梗係揀1.

之後你話EVA 可以改到係3個鐘, 夜機由台北出發, 真係轉到我揀2. 我暑假時第一次類似咁飛 (直航的話係坐長途日機), 3個仔女3-8歲, 平靚正爽, 慳到d 機票錢變成飛去多一個地方旅行.

cx 去LA有日機和夜機, 你地坐黃昏或凌晨機就好. 坐日機的話, 去到係朝早, 小朋友仲係bb 可以日夜不停訓至好諗, 否則要個細路連踩兩日都辛苦, 小朋友響機上扭計只俾人咒罵, 一家三口都慘慘豬. 轉機一樣, 長途果程係黃昏或夜機好d, 日機咪搞.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆:我又問~機票問題

Direct

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同小朋友都係direct 啦,真係寧可一次過,大人就冇咩所謂

珍珠宮

2. 價錢相差太遠了。但如某者jm 講,睇下有無可能早一班機到台北

子爵府

畀面勳章

1) 時間問題 同埋小朋友舒服 又唔洗轉機 WIN X 3
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

男爵府

bosch 發表於 16-12-20 05:38
我會先睇小朋友幾大, 同埋班機係幾點.

單憑原文, 梗係揀1.

多謝詳盡意見,始終Eva平4成真係好吸引,再同家人商量下先,thx

子爵府

回覆樓主:

我會揀2,差成4000,全程時間都係多兩三個鐘,佢知班機會有客轉機,應該吾我亂delay既

水晶宮

stkyo 發表於 16-12-20 03:08
我都係最怕轉機,其實。。。我未搭過轉機,咁多年嚟一直搭直航,轉機幾平都唔會考慮,我有兩個朋友試過搭轉 ...

我又唔識轉,我知要拎行李,之後應該點?好似去台灣咁,拎完都出關,係咪再上返去check in

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

iamlazy 發表於 16-12-20 10:46
我又唔識轉,我知要拎行李,之後應該點?好似去台灣咁,拎完都出關,係咪再上返去check in
...

我都唔識!我見有電視節目講過關行李檢查,有對夫婦轉機,但係要再過機行李檢查,結果檢到有違禁品,唔記得咗係咩,但係唔係毒品,之後攪到佢哋搭唔到轉機

我知道有大部份轉機唔駛再拎行李過關檢驗,不過我唔鍾意浪費時間,無啦啦嘥多幾粒鐘

男爵府

CX direct for sure

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至