在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 貓姐 於 08-12-8 14:46 發表
me2, 我經常都有, 但一諗到手停口停時, 為有頂梗上囉

mee 3... once thought about - no work = No $$.. then. that idea will go away.
but i used to talk to my 66. he always comfort me - saying if that's what I wish. then quit lor. he will take care of the family.... - then i felt relief.

大宅

貓姐我哋係哩邊又見喎, 我同你既諗法一樣, 你還好有私人生意喎, 我真係唯有頂硬上, 依家只希望公司唔會裁員, 聽到好多公司都話裁員真係人心惶惶, 好鬼擔心囉, 就黎要見心理醫生添喇.

複式洋房

真係幾時都想唔做呀!老闆真係好難頂,不過,家陣咁時勢都要做住先。

大宅

我都有, 不過唔係因為老闆衰, 而係好想返屋企湊仔, 唔想比工人湊

子爵府

畀面勳章

睇錢份上, 我好少有呢啲咁架沖動
除非出了意外, 囝無人照顧
咁我會考慮返半日

民房

經常都有, 由其事做嘢做到好唔開心.

大宅

有,但一諗起仲要供樓就 .

男爵府

當我一病,一做得唔開心,又或者放假放得太耐,對得個仔太耐,都會有個衝動架!不過我想辭職係因為我想自己創業,想多D時間照顧仔仔! 但係仲未有定案!好苦惱~

大宅

成日有呢過衝動, 因為同同事關係唔太好, 不過家庭經濟唔許可, 唯有努力!努力!

男爵府

好媽媽勳章

每分鐘都有呢過衝動. 真係發夢都諗緊

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

有時遇倒d好煩嘅客or公司有fuction要搞嘅時侯就會口嗡嗡鬧吓人咁囉,不過鬧完就無事架喇,工我係唔會辭鬼叫呢度福利好咩~~

公爵府

有沖動
不過無勇氣

伯爵府

虎到金來勳章

原文章由 eelainewongsc 於 08-12-16 11:49 發表
成日有呢過衝動, 因為同同事關係唔太好, 不過家庭經濟唔許可, 唯有努力!努力!

SAME AS YOU

大宅

我個女同事想做都冇,公司話佢做夠30年到期退休(contract 註明有權叫你走),她是單親媽媽(49歲),個仔讀中二,原本一個月都有兩萬元人工,現在都唔知有那些工可做?

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 foggyao 於 08-12-9 22:39 發表

30%咁多?!! 好恐怖!!

我返工so far都未有呢個衝動,反而見到屋企姐姐唔識湊自己個女,就好心痛,好想resign等自己湊番個女! 但經濟唔許可,無法!

我同你一樣, 好想辭左份工自己揍返個女, 尤其是阿女呢排唔舒服, 更加想由自己照顧佢..
但冇計, 都係經濟唔許可..唯有頂硬上..

別墅

原文章由 m9394pp 於 08-12-6 23:46 發表
今日我响公司突然有辭職的衝動, 因為我細老闆好麻煩,
話說前幾日佢叫我e-mail份文件俾供應商, 咁我唔知
個e-mail address, 就先傳去跟單個電郵, 再傳俾供應
商, 點知佢夜晚9點幾call我話一定要用我個e-mail出,
因為 ...

Always have this feeling and I will action to resign in Jan. I hope I can get a job as soon as possible. I don't mind to do the part-time job or low salary job. I just want to stay away from my boss..........

複式洋房

伯爵府

好媽媽勳章

有時都會架,
但好在唔常發生,
我個人好被動,
一係揾到新工,
一係被人炒,
冇乜機會冇新工又辭職~~

大宅

畀面勳章

唉!我啱啱放完產假,有時都好想唔做嫁!而且如果依家唔做到等bb番學先出番黎做野,又驚脫節,而且我得中五學歷,到幾年之後,搵工可能仲難上加難!!所以老公有時都會開解我,同我講我番工有番工好,一來唔洗脫節,兩來可以搵多個錢旁下身,買野比bb都疏爽啲啦!!

複式洋房

咁多位偉大既媽媽,,,,,,,努力撐住,,,,為左屋企既寶貝,,,,,,每次放工見到佢地就咩都唔記得, 開心哂~~

首頁

尾頁

跳至