自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chemlo0920 發表於 16-12-25 11:01
係樓主自己話買咗3個位咋

買3個位點解要將小朋友交去老公個位?放番小朋友去佢自己位咪得囉!因為佢抱住個仔餵粥仔,前面降低倚背夾住佢同個仔,即係仲有個吉位

我未坐過呢間航空公司,估唔到咁窄

男爵府

teresayan07 發表於 16-12-25 09:25
其實樓主.. 呢道 jm 唔係「圍」你.... 我見大家都係以事論事去評理...
其實你話你有禮貌.. 但人地唔讓你咪 ...

我同你一樣咁諗

一睇完樓主呢個post我就諗如果係我自己會點,最快同直接既方法係我唔會比個仔坐係個女仔後面,我唔係太信人地較低左個位你就完全郁唔到。其實我覺得樓主都有港女feel,要求人但人地一定要接受只係因為你個b?人地反眼原因可能人地都覺得你港女大枝野,你話個女仔有錯咩,其實每個人啱個錯既定義都好唔同,佢最多係無品但佢有權利因爲佢比左錢,如果人人都好似樓主同個女仔咁,呢個世界就好似依家咁,咁多分爭

珍珠宮

唉!呢啲情景問題冇人明架喇!仲要個個加自己的意見,其實你可以咁應該點,好好笑!

男爵府

Jessie688 發表於 16-12-25 10:09
天下本無事,庸人自擾之. 明明可以自行解決嘅問題係都想人地就, 唔明點解? ...

你呢句好正!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔就你就係港女

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我睇晒地裂後嘅舖,發覺呢度都好多港女,話明夾住郁都郁唔到要叫前面升一升高先出到黎,點解你哋仲可以話攝個b過隔離位咁好笑?轉身都難,最快最易最有效率梗係叫一叫前面位啦,佢唔讓都冇計但唔係叫個樓主攝個b就解決到嘛,俾張櫈夾住點推先?不如叫樓主即時減肥咪郁到個b會唔會仲快?

大宅

引用:我睇晒地裂後嘅舖,發覺呢度都好多港女,話

原帖由 popomeow 於 16-12-25 發表
我睇晒地裂後嘅舖,發覺呢度都好多港女,話明夾住郁都郁唔到要叫前面升一升高先出到黎,點解你哋仲可以話攝 ...
同意,我覺得樓主好慘,成班人剩係顧著關心人買三個位定兩個位,做咩坐廉航,做咩要抱住個b,完全唔理人地講既野。我覺得佢地好恐怖。

水晶宮

caa 發表於 16-12-25 11:03
咁帶著小孩咪唔好坐廉航囉,又或者可以唔去旅行,等小孩大d才去

唔明你個「咁」字係咪有 因果關係

無搭第一次點知係窄? 就算知係窄 知唔知係咁窄

試過一次咪無下次囉
做人係咁簡單
口爽爽梗係易嘅

侯爵府

yubiwa310 發表於 16-12-25 09:11
我都仲係諗唔明,咩機窄到咁,一較低就會夾到bb,而大人就冇事既。
...
同問, 如果係咁, 肥D都唔得掂

水晶宮

chemlo0920 發表於 16-12-25 11:03
咁樓主 有冇講到點解有三個位還要抱住自己個仔食粥?

我唔係佢代言人吖

你跟開post 咪自己搵吓「有冇講到點解有三個位還要抱住自己個仔食粥」囉?

「自己做到嘅嘢唔好煩人」 吖嘛
樓上d人係咁講嘅

水晶宮

popomeow 發表於 16-12-25 11:27
我睇晒地裂後嘅舖,發覺呢度都好多港女,話明夾住郁都郁唔到要叫前面升一升高先出到黎,點解你哋仲可以話攝 ...

我都係deleted後先睇到
一樣疑問

水晶宮

GOGOASIA 發表於 16-12-25 11:29
同意,我覺得樓主好慘,成班人剩係顧著關心人買三個位定兩個位,做咩坐廉航,做咩要抱住個b,完全唔理人地講 ...

好恐怖 x2

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我一直好有疑問,啲位係咪真係窄成咁,夾到連一啲空間都無?真係夾住會痛,到底係迫住定夾住?

然後就係前面個位結果都係無較起椅背,最後樓主都掉到位

子爵府

棲主一開post明係公審"令人失望的港女",而且一開始係想人成程機都唔好較低

子爵府

2024年龍年勳章

BKsquare 發表於 16-12-25 11:36
我唔係佢代言人吖

你跟開post 咪自己搵吓「有冇講到點解有三個位還要抱住自己個仔食粥」囉?

我有問,佢無答。

見你話樓主講得好清楚(我就唔覺)所以咪問你囉。你又話D人選擇性失明,我就睇哂,無選擇性咁睇。

子爵府

2024年龍年勳章

你無睇#1,難怪

子爵府

2024年龍年勳章

BKsquare 發表於 16-12-25 11:37
我都係deleted後先睇到
一樣疑問

其實你都無睇#1, #1先係重點

珍珠宮

stkyo 發表於 16-12-25 11:39
我一直好有疑問,啲位係咪真係窄成咁,夾到連一啲空間都無?真係夾住會痛,到底係迫住定夾住?

然後就係 ...

真係好窄!我大兒甥六呎高腳也長,已打斜放,他睡了可能腳郁了一下,前面那位港男擰轉頭叫佢唔好郁,我兒甥係斯文人,不是專登鬥氣的人,已 say sorry 了,但前面那港男帶住 headphone 聽音樂,故意狂郁張櫈,其實佢為乜呢?我諗唔明,我只想一巴車佢呢個港男!

男爵府

yychu722 發表於 16-12-25 07:59
因為唔係坐大公司機,
位置好細,一降低係夾住左我同仔,
所以先調唔到,要禮貌問她先。

下次訂廉航 留意下 逃生出口個幾行係無得向後移 你揀個行既後一排就可以避免到前排推後

上次我就坐係逃生出口個行 但前面又向後移 我全程夾住左 好辛苦

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至