親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問在AGODA訂房
1. 延後付款,而現在選日元,係咪到時就按現時日元價格,以付款當日匯率計算?
2. 到期付款日會自動從信用卡過數嗎?
3. 我見有寫'早鳥優惠',係咪優惠已自動在價格內扣減?
4. 係咪用APPS訂平過手機版,最貴係經PC訂?

唔好意思,新手好多野唔明.先謝謝提點!

大宅

littlecook 發表於 16-12-26 14:02
請問在AGODA訂房
1. 延後付款,而現在選日元,係咪到時就按現時日元價格,以付款當日匯率計算?
2. 到期付款日 ...

1. Depend card company/bank
2,3, yes
4. Not sure. But think should be the same.

U may compare the price by using TripAdvisor or hotel combined. Sometimes agoda maynot offer the best price and some hote maynot be found in agoda.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇記錯有人話佢係用美金結算再對返, 計落係貴左。

子爵府

回覆 cwng3 的帖子

謝謝回覆!咁我再睇埋其他網比較下.

子爵府

回覆 TMC3012 的帖子

即係用日元計,但過數時係計美元?再兌港元?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:回覆+TMC3012+的帖子即係用日元計,但過數時

原帖由 littlecook 於 17-01-02 發表

之前睇過好幾個post都係咁講,到過數時明明匯率低過當時訂房,但到過數時就貴過訂房時個匯率。

我都book佐佢月尾住,到時先過數,我到時都要睇吓佢過幾錢數。

覺得佢依家咁計法好搵笨,所以book佢唔好用延遲付款。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

littlecook 發表於 17-1-2 01:00

早2日問過, 將日元兑成美金, 再兑成港元

子爵府

回覆 Lqueenie 的帖子

咁咪蝕兩次匯價手續費囉?咁如果我訂日本酒店,係咪應該等日元才跌下,覺得啱價就即付港元穩陣D?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

littlecook 發表於 17-1-2 10:38
回覆 Lqueenie 的帖子

咁咪蝕兩次匯價手續費囉?咁如果我訂日本酒店,係咪應該等日元才跌下,覺得 ...
cs 話差唔多到比錢的時候, 可以打上去, 如果 rate 貴左, 佢地可以做返你當時訂房的港幣價錢比你, 之前有 jm 都話過係得. 但我未試過

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Lqueenie 發表於 17-1-2 08:51

早2日問過, 將日元兑成美金, 再兑成港元

見人就係咁講, 我冇用佢訂, 日本酒店用返jalan, 樂天, 再唔係官網, 訂其他都係用booking.com多

公爵府

回覆樓主:

我上年7月book過agoda匯率都正常, 吾通之後改左? 我一月尾都book左, 房真係平幾多, 如果係yen轉美金轉港幣就真係=無平過

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我上年7月book過agoda匯率都正常,+吾通之

原帖由 BBChu 於 17-01-02 發表
我上年7月book過agoda匯率都正常, 吾通之後改左? 我一月尾都book左, 房真係平幾多, 如果係yen轉美金轉 ...
係,佢之後改佐,會有尼句提醒,之前果d係冇尼句。

大宅

如果到期找數果日係貴左,可以打去hotline, 佢地會幫你退返差額俾你。不過,真係好煩,hotline又難打得通

珍珠宮

BBChu 發表於 17-1-2 12:19
我上年7月book過agoda匯率都正常, 吾通之後改左? 我一月尾都book左, 房真係平幾多, 如果係yen轉美金轉 ...
轉左呀 ~ 之前唔係咁

珍珠宮

TMC3012 發表於 17-1-2 11:59
見人就係咁講, 我冇用佢訂, 日本酒店用返jalan, 樂天, 再唔係官網, 訂其他都係用booking.com多
...

agoda 有時有 discount, 折左平過樂天, booking.com

公爵府

qooqoobaby2010 發表於 17-1-2 12:23
如果到期找數果日係貴左,可以打去hotline, 佢地會幫你退返差額俾你。不過,真係好煩,hotline又難打得通
...

請問到付款前幾日打去俾返正常rate, 係咪就等於即時過數?
其實佢咁樣攪, 自己d CS都煩死。

公爵府

Lqueenie 發表於 17-1-2 12:24
agoda 有時有 discount, 折左平過樂天, booking.com

係。。我平時都係用jalan, 見其中一間agoda平幾百

大宅

回覆樓主:

近期agoda用App價比較抵,間中喺d旅遊格價網按入去又會有10%web discount。
舊年去沖繩就喺樂天同japanican訂,今次去南九洲四間酒店喺不同網站book。
笫一、二晚鹿兒島Agoda,用App+10%off
第三、四晚用鹿兒島及熊本Expedia,用DBS有12%off
第五、六晚鹿兒島永安,會員用App首次滿$600減$120

別墅

cwng3 發表於 17-1-1 15:54
1. Depend card company/bank
2,3, yes
4. Not sure. But think should be the same.
I've booked a hotel room through hotels.combined , 4 nights triple room @ $5xxx while Agoda costs $9xxx

公爵府

yuyu.c 發表於 17-1-2 12:22
係,佢之後改佐,會有尼句提醒,之前果d係冇尼句。

我book左兩間酒店, 一間日本, 一間瑞士, 係管理預訂果度睇返, 竟然係咁, 吾知係咪兩個做法

首頁

尾頁

跳至