親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:yuyu.c+發表於+17-1-3+09:35+佢鍾意

原帖由 Lqueenie 於 17-01-03 發表
我都打左去即pay, 費事佢地隨時轉玩法
係咪計返你當日訂既港幣價錢,同埋可以free cancel?要晏d有時間至可以問。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yuyu.c 發表於 17-1-3 10:06
係咪計返你當日訂既港幣價錢,同埋可以free cancel?要晏d有時間至可以問。

...

可以free cancel, 我幾日前訂, 滙率差別不大, 直接扣hk$

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:yuyu.c+發表於+17-1-3+10:06+係咪計

原帖由 Lqueenie 於 17-01-03 發表
可以free cancel, 我幾日前訂, 滙率差別不大, 直接扣hk$
thank you!

公爵府

Lqueenie 發表於 17-1-3 09:39
我剛再打去問, free cancel 係會全數退回所扣的hk$

咁都係選擇即pay好過, 咁鬼煩!

別墅

回覆樓主:

我又係俾佢收多左滙率,訂時7.2左有,入住時6.7,佢收得重貴過email個港元,我打去反對,家下佢只跟email個價退俾我,但都7.1,我要求跟返email計jpy,佢要我出示銀行當日滙率資料,有jm知邊度會揾到嗎?咁麻煩真係趕客,重幫襯左咁耐

子爵府

回覆 蘑菇 的帖子

'2/8繳付日元價格的港元等值,匯率可能變動'問題係真唔知佢用邊日匯率喎!真係佢講晒!

子爵府

回覆 TMC3012 的帖子

HOTEL.COM又點中伏?

男爵府

回覆樓主:

訂左2間房延遲付款,係咪可以打去即刻付款?

公爵府

wing~ 發表於 17-1-3 15:07

係。。。我岩岩打左去改即pay

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:訂左2間房延遲付款,係咪可以打去即刻付款

原帖由 wing~ 於 17-01-03 發表
我今朝都打左去改即pay

大宅

fantasticnail 發表於 17-1-3 11:52
我又係俾佢收多左滙率,訂時7.2左有,入住時6.7,佢收得重貴過email個港元,我打去反對,家下佢只跟email個 ...

我都係咁,我case係用馬幣,問題係佢哋email明明寫當天會收馬幣㗎嘛,鬼知你到時係用馬幣轉美金再轉港幣咩?!咁計出嚟九成九實俾之前貴啦!而家馬幣比當時訂的都跌超過半成啦,有乜理由現在收錢反而仲比當時貴超過半成?佢地咁收費好有問題囉,又唔清晰

男爵府

Lqueenie 發表於 17-1-3 15:32
我今朝都打左去改即pay

跟邊訂時港幣價錢俾定係滙價?

公爵府

wing~ 發表於 17-1-3 17:34

跟當時book既港幣價錢

別墅

回覆樓主:

我一再反對,只找到hsbc滙率圖表和當日日元對人民幣滙率之下,agoda仍然計我七算

agoda對我既回覆:請知悉,我們已經積極地向領導申請,非常抱歉由於各家銀行的買入價和賣出價不同,目前只能退回您預定時和付款之間的差價HKD92.58。請回復此郵件確認退費。

此致 

敬禮! 

別墅

fantasticnail 發表於 17-1-3 19:07
我一再反對,只找到hsbc滙率圖表和當日日元對人民幣滙率之下,agoda仍然計我七算

...

即一間房退多十個大洋俾我,仍然計我7算,以我所知個一兩日佰年對6.5幾-6.6

珍珠宮

wing~ 發表於 17-1-3 17:34

我都係, 跟book 的hk$

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fantasticnail 發表於 17-1-3 19:07

...

我問過cs, 揀外幣計算, 會由信用咭結算滙率! 如果揀港幣就由agoda決定滙率!
放下自在

子爵府

回覆 cattz288 的帖子

實在太複雜雖然我都唔係太明白延付實際佢點計,但我起碼都有個結論:揾過另一家或在官網訂好過

多謝各位提點!

別墅

cattz288 發表於 17-1-3 20:34
我問過cs, 揀外幣計算, 會由信用咭結算滙率! 如果揀港幣就由agoda決定滙率!
...

佢係寫住計我jpy,然後收我港幣!結論係任佢up!

大宅

我剛問過,立即付款,計港幣,貴過我訂時價錢,
唔明佢做法?

首頁

尾頁

跳至