親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我剛11月試過打上去問,因10月訂大約是0.07x, 已知佢當時以日元轉美金,到時就美金對港幣扣,所以點都高過當時訂個港幣,就扮晒嘢問最近Yen跌係唔係當返現在匯率俾,佢原先好官腔答左得如無答,但我反問計法已經轉左美元,無論幾時過個價實高過當時訂,最後佢就話幫我做remark, 只要我係扣數前打上去提前過數就可以俾返當時訂個價(點都唔會以現有匯率計)。 我係12月打上去提早付款,佢都解釋俾我知信用卡會見到扣$50xx, 同時即退返$2xx, 因酒店係$47xx. 即如果無打去問到自動扣就俾多$2xx

男爵府

唔怪得成日找酒店咭數時都貴過訂嗰個標價啦, 原來豬咗咁多次

禁止訪問

男爵府

我今日都遇到同樣問題,7月時訂,揀左延後付款,當時啲yen係0.07x。到12月尾信用咭自動扣數,yen 已經跌到0.06x,但我發現佢收我個rate仲貴過7月時港幣個價。今日打去CS, 佢話係收高左,不過只會退港幣之間的差價!

我同自己講我以後唔會再幫襯Agoda!

珍珠宮

littlecook 發表於 17-1-2 10:38
回覆 Lqueenie 的帖子

咁咪蝕兩次匯價手續費囉?咁如果我訂日本酒店,係咪應該等日元才跌下,覺得 ...

我上次訂, yen底位時訂, 到臨出來前yen係咁升, 都會後悔冇即時比錢, 點知到過數時, yen轉美金再轉港銀, 到最後收返我落單個時個價

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我book左agoda..延遲付款...即係到付款日前

原帖由 RicardoKaka 於 17-01-06 發表
我book左agoda..延遲付款...即係到付款日前打去叫佢轉"即付", 就可以?
係,唔好比佢自己自動過數。

大宅

回覆樓主:

我都係咁呀
收貴左百幾蚊
少少錢投訴又麻煩
唔投訴又唔抵

禁止訪問

別墅

回覆樓主:

我係北海道自駕遊所以book左5間酒店重要每晚3間房,早半年前已經好辛苦睇左幾間agent網揾到最平既黎book ,亦因為用唔同agent book ,半年後佢扣我錢時我都無可能記住邊間agent打邊間係卡扣錢,邊間係酒店俾,直到玩完返香港先發現俾人扣多左,怪就怪自己幫襯左呢間野咁多年一直太信任,今次因為幫朋友book要計數先發現

水晶宮

畀面勳章

乜agoda而家咁麻煩,我book 左4月,有6晚都係用agoda(延遲付款) , 仲要每晚2間房,睇黎要揾定後路

子爵府

回覆 tanping 的帖子

如果BOOK左延後付款,未過數,取消佢,應該是0損失,係咪呀?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+littlecook+於+17-01-03+發表

原帖由 yuyu.c 於 17-01-03 發表
真係即時付款問題會少好多。

明暗人咁

水晶宮

引用:Quote:原帖由+yuyu.c+於+17-01-03+發表真係

原帖由 chickenwing2006 於 17-01-10 發表
明暗人咁
係啦,所以我都打佐去叫佢即時過數,明明won都跌佐好多,但只係比我book時平佐$3,不過都好過佢亂咁過數。

伯爵府

回覆樓主:

想問如果冇*呢個,就唔會比佢過數時扣多咗錢呢? 因為我另外三個booking都係經Agoda訂的。

水晶宮

引用:想問如果冇*呢個,就唔會比佢過數時扣多咗

原帖由 蘑菇 於 17-01-10 發表
想問如果冇*呢個,就唔會比佢過數時扣多咗錢呢? 因為我另外三個booking都係經Agoda訂的。

...
如果冇*尼句,到期日會跟返你訂時既價錢。

依家就係尼句野有問題,佢會計usd再轉hkd。

水晶宮

我都訂咗3月份,又係未俾錢,如果要兌換兩次滙率實吾抵架,甘應該點,取消佢再轉頭訂嗎?請指教。謝謝!

伯爵府

HLDMaMa 發表於 17-1-10 10:42
我都訂咗3月份,又係未俾錢,如果要兌換兩次滙率實吾抵架,甘應該點,取消佢再轉頭訂嗎?請指教。謝謝! ...

最弊唔知道cancel再book,係咪又有*呢句呢!

水晶宮

回覆 蘑菇 的帖子

再book 梗係即俾錢, lock 死佢俾個價。

水晶宮

畀面勳章

littlecook 發表於 17-1-10 01:47
回覆 tanping 的帖子

如果BOOK左延後付款,未過數,取消佢,應該是0損失,係咪呀?
係,取消係唔駛錢,但要嘥時間揾過。真麻煩,以前用開佢都無野嘅

男爵府

好媽媽勳章

剛住完在agoda訂沖繩酒店,過數確比較之前貴左,所以唔會再同佢訂

首頁

尾頁

跳至