親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

兩大一細(囡囡五歲),今次第二次帶囡囡去台灣,多去了看風景的地方,又去放天燈玩仙女棒,囡囡樂而忘返,玩到最後一天,仲話唔想返屋企。

第一次包車,遇到一位女司機,她已經是婆婆級(約六十頭),囡囡很喜歡和她傾計,她好有媽媽的感覺,照顧我們兩大一細。

Day1. 18/12
機場包車直入宜蘭>柯氏蔥油餅&吳記花生捲冰淇淋>晚餐@樂山溫泉拉麵二店,味道幾好價錢合理但職員態度就麻麻近酒店>礁溪長榮鳳凰溫泉酒店睇魔術表演&兒童遊戲室&浸室內溫泉

Day 2. 19/12
包車四圍堡>蘭陽博物館>伯朗咖啡城堡>五峰旗瀑布>大碗公溜滑梯@龍潭湖,大小朋友玩到唔想走>晚餐@建益牛羊肉,牛肉湯麵同燒羊架最好味,NT1200食到飽!>幾米公園>丟丟噹森林廣場>羅東夜市>礁溪長榮鳳凰溫泉酒店

Day 3. 20/12
酒店內免費diy音樂盒>包車蜡藝彩繪館>午餐@番割田甕(窯)缸雞,隻公雞皮脆肉嫩好吃!>十份放天燈>九份夜景>台北永安棧酒店

Day 4. 21/12
台北兒童新樂園>晚餐點水樓,唔值!>永安棧酒店

Day 5. 22/12
烏來>晚餐@極野宴燒肉>永安棧酒店

Day 6. 23/12
華山文創園區,舒服好行>午餐@鬍鬚張魯肉飯,好味道!>永安棧酒店拎行李>台北車站坐巴士去機場

侯爵府

請問由長榮鳯凰去五旗峰瀑布點去? 魔術表演是否長註?

Thank you
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

珊瑚宮

SillyU 發表於 16-12-28 18:25

Thank you

酒店車或醮溪好行線

侯爵府

12312 發表於 16-12-28 18:39
酒店車或醮溪好行線
你意思是酒店有車去? 請問酒店有shuttle bus 出市中心嗎? tks

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

珊瑚宮

SillyU 發表於 16-12-28 19:26
你意思是酒店有車去? 請問酒店有shuttle bus 出市中心嗎? tks

礁溪長榮可以行去湯溝圍溫泉果邊。

你指既市中心是邊到?

侯爵府

12312 發表於 16-12-28 20:39
礁溪長榮可以行去湯溝圍溫泉果邊。

你指既市中心是邊到?
宜蘭市
之前住礁溪老爺,有shuttle落宜蘭市,奕順軒餅店對開,行去五旗峰真係好近。但今次住長榮,唔知有無shuttle bus 呢?

珊瑚宮

SillyU 發表於 16-12-28 20:47
宜蘭市
之前住礁溪老爺,有shuttle落宜蘭市,奕順軒餅店對開,行去五旗峰真係好近。但今次住長榮,唔知有無 ...

上官網看

侯爵府

12312 發表於 16-12-28 21:04
上官網看
嘩唔該晒

別墅

SillyU 發表於 16-12-28 18:25

Thank you

這是到2017年2月的節目表,隨魔術表演外還有其他免費/付費節目
我們是包車到五峰旗瀑布,酒店好像有車到,你看看節目表好像有詳情。

侯爵府

kasheeta 發表於 16-12-29 22:26

這是到2017年2月的節目表,隨魔術表演外還有其他免費/付 ...
多謝你的資料,感激

首頁

尾頁

跳至