跳至
[澳洲] 買車啦

首頁

尾頁

公爵府

d 小朋友大啦.
自己又開始返工, 雖然唔係成日返.但為左方便老公要接我更幫我接女放學.
都係決定買多一台車係屋企.因為佢開工架車係van, 接唔到小朋友.
最後落定Renault. 不過要等到二月先有貨
呢架已經俾人訂左啦

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

恭喜新車主

伯爵府

mandysio 發表於 16-12-29 20:48
d 小朋友大啦.
自己又開始返工, 雖然唔係成日返.但為左方便老公要接我更幫我接女放學.
都係決定買多一台車 ...

一人一部車方便好多

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:買車啦

恭喜一人一架車真係方便好多

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

公爵府

引用:恭喜一人一架車真係方便好多

原帖由 goosema 於 17-01-12 發表
恭喜一人一架車真係方便好多
係呀.尤其我老公返工時間唔定.
其實佢仲有架van, 但van車唔到小朋友.
而家用緊個架都就快十三年lu.
所以先買多架, 以備佢又要入廠上次入廠要同車行租車.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

mandysio 發表於 17-1-15 19:27

澳洲既Renault 既保養計劃係點? 我歐洲呢邊係5年保養, 3年total loss 會賠全新既車.

我地呢架車剛過左3年, 早排試左呢款後我地都好鍾意, 不過最後決定唔買, 我唔想成日要供車好似永無休止咁, 同埋我地拉鋸緊買自動波定係棍波好.

睇多兩睇, 好似scenic o岩我地多d.

而家等我學掂車先, 換車定買多架遲下至諗. 買架舊車俾我練下好過買新車, 一人一車點都方便d.

公爵府

引用:Quote:mandysio 發表於 17-1-15 19:27 係呀

原帖由 bosch 於 17-01-17 發表
澳洲既Renault 既保養計劃係點? 我歐洲呢邊係5年保養, 3年total loss 會賠全新既車.

我地呢架 ...
原廠5 年保養.
多數開到佢殘先再換啦.
如果唔係亞女佢地仲細, 應該唔換住.
我唔識棍波, 所以一定係自動波

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+goosema+於+17-01-12+發表恭

原帖由 mandysio 於 17-01-15 發表
13年勁!我希望我老公唔3年換一次已經好開心

不過我講到明我自己架車唔壞唔換

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

翡翠宮

引用:Quote:mandysio+發表於+17-1-15+19:27+係呀

原帖由 bosch 於 17-01-17 發表

我地呢架 ...
加油呀

bosch    發表於 17-1-18 08:19
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

公爵府

引用:Quote:原帖由 mandysio 於 17-01-15 發表係

原帖由 goosema 於 17-01-17 發表
13年勁!我希望我老公唔3年換一次已經好開心

不過我講到明我自己架車唔壞唔換
唔算勁啦.
不過車過左十年真係好多野要換.
架車之前老公只係返工都唔係行左好多,係呢四年幾我開, 車d女周圍走先用得多.

首頁

尾頁

跳至