自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

睇到張切割檯都驚
玩具萬歲!

子爵府

fitfish 發表於 17-1-1 11:44
http://www.buybusiness.com.hk/?gclid=CNjMydGDoNECFdcRvQodDVwGgQ#

就算比你頂手都唔方好野啦!有錢搵會放手?咪傻啦!

子爵府

good_pig 發表於 17-1-1 11:33
個個都打工去摸返黎,有血有汗架

冇錯!經驗要日積月累!同夠大膽用錢去學!

伯爵府

做生意要親力親為,力不到不為財,身體成日唔舒服會做得好辛苦㗎,加上又係初哥,萭一損手到時搞到清袋就連睇医生嘅使費都成問題點算呀,你勸吓你朋友要三思

珊瑚宮

berry?????? 發表於 17-1-1 15:46
就算比你頂手都唔方好野啦!有錢搵會放手?咪傻啦!
是, 吾通話蝕到喊拿出來頂讓, 只係話東主無暇料理
玩具萬歲!

男爵府

alik 發表於 17-1-1 11:35
我唔係呢行,但知要拎牌,幫你去食環睇咗D資料。

你朋友佢有無概念要申請BR同食環申講牌照?如果無牌賣呢D ...

很感激你寶貴的意見.

男爵府

點解選擇開凍肉舖?
你朋友有沒有一技之長?其實去做簡單維修可能更容易,很多獨居老人其實需要幫忙做handy-man嘅工作,時間靈活又可以幫人

大宅

回覆樓主:

勸妳朋友唔好了, 熟都難做,唔熟緊加唔使諗啦,一個唔好彩 會俾扼理啲錢

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

下? 凍肉鋪喎. 都係體力勞動架.

好似D 雞翼啦, 佢地係一箱箱雪實晒返黎. 要好用力掟開晒佢先賣得架~
你朋友想開高級食材凍肉鋪? 係就無呢個問題.
我細個屋企係開凍肉鋪. 睇見爸爸好辛苦架. 但隔左咁耐. 應該開鋪拎貨情況都唔同晒. 所以SORRY , 幫唔到你.
ANYWAY,希望你朋友身體健康.

男爵府

成日要覆診仲邊有精神做生意創業,不如留$旁身。再找一份partime job

公爵府

醒目開學勳章

mickeychanchan 發表於 17-1-1 00:40
朋友因身體有事,成日要睇E生覆診,所以想轉行做生意,開間樓上凍肉舗。
萬事起頭難,請問有冇好心人,有經 ...

請問打算在那區開, 有商業登記証嗎? 有認識
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3824718&extra=page%3D1

大宅

點解你朋友要楝開花凍肉舖

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你無客路有平貨都無用, 我朋友開凍肉, 主要批發, 佢間門巿唔係主要收入來源, 佢d客都係十幾年儲落, 仲有人地做老闆早出晚歸的, 你朋友得唔得? 仲有要攞飲食牌的
你做朋友幫忙勸佢好過推佢落火坑

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:del

用戶要求終止服務

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至