想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

GabKar2012 發表於 17-1-3 20:45
而家係咪好多人39歲40歲先生BB? 如果已經有一個,你地會唔會成40歲都重博命去生多個?
...

我而家都努力緊,想追多一個,
我有個8歲仔

大宅

yumiee 發表於 17-1-24 13:39
我本身身體都不太好, 有點肥. 高膽固純架. 又夜瞓. 不過心境都後生嘅, 成日掛住玩. 一D 都唔HEALTHY. ...

我相信心情都好影響易唔易受孕
我估你一定係個樂觀既人

大宅

回覆 akilimama 的帖子

相信神係最適當嘅時候你最適合嘅你
我44歲同45歲嗰年都小產咗 我繼續祈求繼續等

大宅

yumiee 發表於 17-1-4 15:56
我差一個月40 歲時生左第一個bb. 跟住小產左兩次。 下個月47 歲喇,上星期竟然bingo 左。

感謝天父,這是 ...

睇完你個case令我重燃希望。我42歲先至生囝仔,而家三歲,係IVF baby,一直想追,再試都失敗,本來想放棄,現正打算又再重新出發,好希望個仔會有個伴!

大宅

splovebb 發表於 17-1-25 22:55
睇完你個case令我重燃希望。我42歲先至生囝仔,而家三歲,係IVF baby,一直想追,再試都失敗,本來想放棄 ...
加油! 不要給自己太大壓力.
我都失望好多次. 差不多要放棄,她才來. 原本諗住試到47就算, 就在46 最後一個月有左.

大宅

yanyanyan1128 發表於 17-1-24 23:52
我相信心情都好影響易唔易受孕
我估你一定係個樂觀既人
咁又唔係喎.
我係超唔開心嘅人, 成日失眠, 易憂慮, 仲見緊輔導.

因為家裏發生唔開心的事.在我最低落的時候, 我好像聽到神話,一切解決後,會賜一個BB給我. 所以我一直在等.

其實我身體又差,又唔係樂觀. 所以我相信係神對我特別的憐憫.

神話過佢要醫治有病的人,安慰心靈憂傷的.

珍珠宮

splovebb 發表於 17-1-25 22:55
睇完你個case令我重燃希望。我42歲先至生囝仔,而家三歲,係IVF baby,一直想追,再試都失敗,本來想放棄 ...
你真是好“勇”啊! 想問下你經量、子宮內膜ok嗎?...如果再放胎

大宅

melita 發表於 17-1-26 09:48
你真是好“勇”啊! 想問下你經量、子宮內膜ok嗎?...如果再放胎

去年十月再做IVF,只有三個胚胎,質素麻麻,內膜ok,即月放胎,可惜失敗了。

大宅

回覆樓主:

各位好呀!

已踏入4字頭,老公好想生BB成日話年紀大難有。比好大壓力我,也好擔心自己頂唔頂得住,因為我尾龍骨有點移位,但醫生話唔影響,但比一般人就會辛苦。

醫生話年紀大有BB較難,也有可能大人小朋友都有病引起,好擔心。

男爵府

我差一個月40 歲時生左第一個bb. 跟住小產左兩次。 下個月47 歲喇,上星期竟然bingo 左。

感謝天父,這是 ...

恭喜你

大宅

GabKar2012 發表於 17-1-4 09:30
咁你擔唔擔心?我好怕成40歲先再陀BB,好易有唐氏同其他問題

會有咩問題?

係咪難有?大人及BB會唔會多病出現?

子爵府

感謝天父,這是 ...

叻叻呀!
我之前ivf 有對孖b. 4歲啦!我今年42啦!
我都係10日前先知自然bingo!Amazing
I just want to have healthy babies!

別墅

我都係4+ ,也小x過。追第二胎中……

大宅

回覆樓主:

你地好厲害啊!

大宅

zarara188 發表於 17-2-10 06:51
叻叻呀!
我之前ivf 有對孖b. 4歲啦!我今年42啦!
我都係10日前先知自然bingo!Amazing :yummy ...

恭喜

首頁

尾頁

跳至