親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

日本大阪環球片場以前在入口外(即不用買門票的位置)都有少量環球片場的商品賣。請問現在仍有得賣嗎?謝謝。

伯爵府

Fortress 發表於 17-1-3 21:04
日本大阪環球片場以前在入口外(即不用買門票的位置)都有少量環球片場的商品賣。請問現在仍有得賣嗎?謝謝。 ...

出鐵路附近有一間(右)
再行前 d 係樂園閘口旁邊有一間(左)
我早幾日去了
^^^... ^^^

伯爵府

2021勳章 開心吸收勳章

請問吾買EXPRESS 去哈利波特園係咪要攞整理卷, 之前去玩過USJ, express pass D game 吾啱玩, 今次主要玩哈利.

別墅

lazypig 發表於 17-1-3 23:48
出鐵路附近有一間(右)
再行前 d 係樂園閘口旁邊有一間(左)
我早幾日去了
Thanks!

男爵府

2021勳章

Glau 發表於 17-1-4 10:01
請問吾買EXPRESS 去哈利波特園係咪要攞整理卷, 之前去玩過USJ, express pass D game 吾啱玩, 今次主要玩哈 ...

買VIP入園手環優先入場,上星期剛用完,正常8:30am 開始,有手環7am 已入場。
可以入去即玩Harry Potter, 或攞整理卷之後玩不用排長龍。
Harukas 展望台門票+USJ VIP 手環都係$188。

wcpcelia    發表於 17-1-8 17:44

伯爵府

Activehealth 發表於 17-1-4 22:24
買VIP入園手環優先入場,上星期剛用完,正常8:30am 開始,有手環7am 已入場。
可以入去即玩Harry Potter, ...
Thx

大宅

帶著6歲小朋友去環球影城, 有咩岩佢玩, (男孩子)
應唔應該買EXPRESS

由於轉酒店, 我估我要10:00先到樂園..(Before要放行李去環球影城酒店先)

大宅

請問你係星期幾去?人多嗎?我係2月去,有一日會去環球影城(星期一),已買門票,無買快証,但有同行嘅妹妹好想去哈利波特,所以未決定買唔買快証好,一個快証$400,我地5個大人1個小朋友,唔諗住玩機動遊戲,主要入去觀光,玩下啲小朋友低B野,如果只係為咗入去哈利波特區以買快証好似唔多直得,6個要比多$2400

男爵府

2021勳章

Jennifer1228 發表於 17-1-5 12:42
請問你係星期幾去?人多嗎?我係2月去,有一日會去環球影城(星期一),已買門票,無買快証,但有同行嘅妹 ...

30/12 上星期五去,多人到恐佈。

三個人全有買VIP wrist bands加Express 4, 7 am 入場,基本上要玩三點前都玩曬,等最多每樣5-10分鐘。
無Express 下晏Harry Potter 訊息顯示要排240分鐘。小朋友玩的Snoopy 等都要排100分鐘以上。

建議買兩個Express4包Harry Potter有指定時間, 阿妹同小朋友共享,小朋友要同一個大人一齊玩,所以要兩個Express 4,如果小朋友可以自己一個玩,買一個Express 4都可以。

大宅

Activehealth 發表於 17-1-5 13:24
30/12 上星期五去,多人到恐佈。

三個人全有買VIP wrist bands加Express 4, 7 am 入場,基本上要玩三點前 ...

下晝哈利波特要排240分鐘係玩個個時間?我想問入去哈利波特區係咪都要排隊?因為我妹妹其實唔係諗住玩,主要係入去睇,所以我覺得唔係玩買快証更加唔抵

子爵府

請問USJ VIP手帶在哪裏買?謝謝!

男爵府

2021勳章

Jennifer1228 發表於 17-1-5 14:01
下晝哈利波特要排240分鐘係玩個個時間?我想問入去哈利波特區係咪都要排隊?因為我妹妹其實唔係諗住玩,主 ...

係,入Harry Potter 園區都要排隊(果日都可能要一粒鐘),玩Harry Potter 機動遊戲再要排多240分鐘。
有Express pass 指定時間直入唔駛排,機動遊戲等10分鐘。

男爵府

2021勳章

Gloriasogashiwa 發表於 17-1-5 14:14
請問USJ VIP手帶在哪裏買?謝謝!

Klook App

伯爵府

係吾係入場卷同EXPRESS PASS 都係KLOOK 買, 咁其實買左EXPRESS PASS 吾買VIP pass 都應該玩得晒

男爵府

2021勳章

Glau 發表於 17-1-5 15:14
係吾係入場卷同EXPRESS PASS 都係KLOOK 買, 咁其實買左EXPRESS PASS 吾買VIP pass 都應該玩得晒 ...

全部USJ entrance tickets, VIP wrist band 同 Express pass 都喺Klook 買。

VIP wrist band 有QR code, 可以兩日前check 入場時間(supposingly a secret). 我果日網上official opening time 係8:30,VIP wrist band check 到可以7 點喺 Studio West 先入,大把人7點前已經在外面排隊,但無VIP 要等8:30。

7點至8:30 係最正無乜人亦玩到最多野,因為Express 4 有啲games 如Flying Dragon 唔包,8:30後排最少一粒鐘,無VIP wrist band留到晏啲可能都玩得曬,但絶對唔想浪費任何時間精力排隊。

早上7點-8:30 啲其他人未入嚟係最好行,除非唔係旺日,$188 Harukas 觀景台+USJ VIP wrist band絕對超值!用錢買時間,我一定會豪俾佢。

伯爵府

Activehealth 發表於 17-1-5 16:12
全部USJ entrance tickets, VIP wrist band 同 Express pass 都喺Klook 買。

VIP wrist band 有QR code, ...
非常詳細, 感澈

侯爵府

2021勳章

引用:Quote:Activehealth 發表於 17-1-4 22:24

原帖由 Jennifer1228 於 17-01-05 發表
請問你係星期幾去?人多嗎?我係2月去,有一日會去環球影城(星期一),已買門票,無買快証,但有同行嘅妹 ...
其實要睇你咩日子去,我12月中去左,因為我已經去過幾次,又唔玩好激嗰幾款過山車,加上已經有展望台入場券,所以express同vip手環都冇買。
我哋入場已經十點幾,入哈里波特全日不用整理券,入場即去排大約1小時,黃昏再玩多次排約30分鐘。

大宅

回覆 littledot 的帖子

10點幾入場...我估我大約都係呢D時間....
唔買EXPRESS... 係咪都有得玩哈利波特?

男爵府

Jennifer1228 發表於 17-1-5 12:42

快証價錢要視乎所選的日子,我揀Express 4 Standard 既日子要$610/人,好貴啊

男爵府

Activehealth 發表於 17-1-5 14:17
係,入Harry Potter 園區都要排隊(果日都可能要一粒鐘),玩Harry Potter 機動遊戲再要排多240分鐘。
有E ...

請教使用express4的4個指定遊戲,每一個只可玩一次,對嗎?謝謝

首頁

尾頁

跳至