親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

wyh:) 發表於 17-1-5 17:07
快証價錢要視乎所選的日子,我揀Express 4 Standard 既日子要$610/人,好貴啊

如果會玩嘅就抵啲,我依家咩都唔玩淨係買個快証係為左入去哈利波特區,好似好無謂,但係我妹妹真係好想唔使排隊已又入到哈利波特區,但係唔係玩淨係入去行

男爵府

one@one 發表於 17-1-5 16:26
回覆 littledot 的帖子

10點幾入場...我估我大約都係呢D時間....

我向旅行社訂express 4時,職員表示無fast pass 都可以入HP

佢話USJ 入面,有一部分為哈利波特園區HP
,HP 入面有禁忌之旅4D及商店。

要入場,首先要買$$USJ入場券$$,入到園區再去攞HP入園整理券,會俾個指定時間進入HP, 夠鐘就入HP, 想玩禁忌之旅,就去排隊,好似樓上所見要排長龍,唔想排咁耐可以入園前買$$express 4 or 7$$,可排快線入去玩,節省輪候時間

男爵府

wyh:) 發表於 17-1-5 17:10
請教使用express4的4個指定遊戲,每一個只可玩一次,對嗎?謝謝

對,只可玩一次,但可以分嚟玩,每人去一個。

男爵府

Activehealth 發表於 17-1-5 17:25

謝謝回覆
我係第一次去HP, 入面的遊戲會太刺激嗎?

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

wyh:) 發表於 17-1-5 17:10
請教使用express4的4個指定遊戲,每一個只可玩一次,對嗎?謝謝

Yes ar

大宅

Activehealth 發表於 17-1-5 17:25

請問如果我哋六個人只係其中兩個買快證的話,入去哈利波特園區其他人係咪都要攞整理卷先入到?

大宅

Activehealth 發表於 17-1-4 22:24
買VIP入園手環優先入場,上星期剛用完,正常8:30am 開始,有手環7am 已入場。
可以入去即玩Harry Potter, ...

請問手環是上官網買嗎?

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

Activehealth 發表於 17-1-4 22:24
買VIP入園手環優先入場,上星期剛用完,正常8:30am 開始,有手環7am 已入場。
可以入去即玩Harry Potter, ...

如果我只買手帶,早入場,即去攞HP整理卷,跟住去玩 Flying Dragon,咁安排咪唔使買Express?

男爵府

minniemouse131 發表於 17-1-5 20:57
如果我只買手帶,早入場,即去攞HP整理卷,跟住去玩 Flying Dragon,咁安排咪唔使買Express?
...

可以,大把人咁做。

男爵府

poposuet 發表於 17-1-5 20:55
請問手環是上官網買嗎?

請看13樓

男爵府

Jennifer1228 發表於 17-1-5 20:51
請問如果我哋六個人只係其中兩個買快證的話,入去哈利波特園區其他人係咪都要攞整理卷先入到?
...

可以排隊入場

男爵府

wyh:) 發表於 17-1-5 19:53
謝謝回覆
我係第一次去HP, 入面的遊戲會太刺激嗎?

好似入洗衣機敖完出來咁,講日文又唔知up 乜,完全唔enjoy.

唔係陪仔點都唔玩。

男爵府

Activehealth 發表於 17-1-5 21:10
好似入洗衣機敖完出來咁,講日文又唔知up 乜,完全唔enjoy.

唔係陪仔點都唔玩。

慘!我買express4就係想玩HP。希望唔會玩到嘔

男爵府

Jennifer1228 發表於 17-1-5 20:51
...

係架!買快証時已經知道入HP 及禁忌之旅既時間。
我就係被安排1:30玩,同可以1:10入HP,我係無得話事。
如果中途出左黎,無得用快証再入,只可以攞整理券或排隊再入。

另外你同行的朋友無express,如想入就係可以攞整理券或排隊入,時間未必同另外兩位朋友撞得啱

男爵府

Activehealth 發表於 17-1-5 21:05
請看13樓

我都想買手環,但係要咁早,我地未必趕得到。

男爵府

poposuet 發表於 17-1-5 20:55
請問手環是上官網買嗎?

你上官網睇,門票/Express/手環/15周年特別票,都可以透過香港數間特約旅行社或klook代理,每間的門票套餐、價格都不盡相同

先格下價,再睇睇所選日期仲有沒有票出售

我本身想透過klook買standard express 4, 價錢算正常,好似兩日會回覆
另外USJ門票klook不是最平,諗住一次過買,免麻煩
點知只有旅程第一天及最後一天才有standard express 4的票。

惟有,搵第二間,搵到EGL, 有我要的日期,
打電話問好嚇人,過數後要出發前7天才回覆,才確認到會否有express 4 及入HP時間,如無最後會退款!

不過,我星期二過數,星期四已收到回覆無問題及入HP時間

男爵府

wyh:) 發表於 17-1-5 21:17
慘!我買express4就係想玩HP。希望唔會玩到嘔

人一世物一世入去見識吓,都係敖5分鐘度,頂得住。

男爵府

Activehealth 發表於 17-1-5 21:50
人一世物一世入去見識吓,都係敖5分鐘度,頂得住。

認同

男爵府

wyh:) 發表於 17-1-5 21:43

日日開放時間有唔同,未必日日咁早。

要兩日前用QR code 正可以查到。

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

Activehealth 發表於 17-1-5 21:04
可以,大把人咁做。

整理卷是否只for進入HP園區?玩禁忌之旅需要再排隊/買Express?

首頁

尾頁

跳至