親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Activehealth 發表於 17-1-5 21:53
日日開放時間有唔同,未必日日咁早。

要兩日前用QR code 正可以查到。

開門時間,是否只買手環的遊客才可以透過QR code查詢?

男爵府

minniemouse131 發表於 17-1-5 21:54
整理卷是否只for進入HP園區?玩禁忌之旅需要再排隊/買Express?

係呀!入到去仲要排先有得玩

子爵府

牛年勳章 2021勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

wyh:) 發表於 17-1-5 21:58
係呀!入到去仲要排先有得玩

咁如果買咗Express,玩禁忌之旅使唔使排?

男爵府

minniemouse131 發表於 17-1-5 22:00

睇下人流多少。好似迪迪尼,攞左fastpass,有時候都要排幾分鐘先玩到,有時候無人,直入閘門等玩。

男爵府

minniemouse131 發表於 17-1-5 22:00

我買了express, 係要在特定的半小時內去到禁忌之旅入口處

男爵府

2021勳章

wyh:) 發表於 17-1-5 21:56
開門時間,是否只買手環的遊客才可以透過QR code查詢?

正常開放時間(非VIP), 可以在USJ 網頁隨時睇到。

VIP entry time with wrist band 要靠QR code 入密碼,一天前才可查到當天及明天VIP 入場時間,密碼只可用兩次,入場兩天前才可以用第一次。

我入場30/12, 28/12 第一次用密碼查到 28/12 及 29/12 VIP entry time, VIP 28/12 7:30am, 29/12 7am。上USJ 網見到兩日正常 入場時間8:30am.

29/12 第二次用密碼查到29/12 及 30/12 VIP 入場 7am, 正常8:30am.

子爵府

wyh:) 發表於 17-1-5 22:04
我買了express, 係要在特定的半小時內去到禁忌之旅入口處

咁買express同攞整理卷有乜分別?

男爵府

minniemouse131 發表於 17-1-5 22:50
咁買express同攞整理卷有乜分別?

睇人流,有可能整理券取用到既時間較為夜,咁就夜d先入到去,入到去再排遊戲可能都關門或可以遊覽既時間不多

至於買express, 我向egl 買時,都講明唔知USJ會分配咩野時間俾我,睇吓好唔好彩

至少佢要俾機會我用到禁忌之旅,所以時間上會遷就埋入園pass,我想應該不會太夜才放我入去掛!一路安慰自己,一路等佢覆

男爵府

Activehealth 發表於 17-1-5 22:22
正常開放時間(非VIP), 可以在USJ 網頁隨時睇到。

VIP entry time with wrist band 要靠QR code 入密碼, ...

咁你入去玩了兩天?
住係USJ 附近?

侯爵府

2021勳章

引用:Quote:Activehealth 發表於 17-1-5 17:25

原帖由 Jennifer1228 於 17-01-05 發表
請問如果我哋六個人只係其中兩個買快證的話,入去哈利波特園區其他人係咪都要攞整理卷先入到?
...
如果當日人流多先需要攞整理券入哈里波特,我上次平日去,全日不用取整理券直入,所以我早晚各入左hp園區一次,玩左兩次禁忌之旅,我覺得好玩哦!

大宅

想問下有無邊(星期一至五)邊日入場人數會小D?

男爵府

2021勳章

wyh:) 發表於 17-1-5 23:38
咁你入去玩了兩天?
住係USJ 附近?

一天,包了車,有司機接送。

男爵府

littledot 發表於 17-1-6 01:30
如果當日人流多先需要攞整理券入哈里波特,我上次平日去,全日不用取整理券直入,所以我早晚各入左hp園區一 ...

好好彩啊!不用整理券入到兩次園區

男爵府

回覆 Glau 的帖子

不用, 上年7月去玩, 根本冇人睇EXPRESS

男爵府

上年7月暑假去, 我買左EXPRESS7, 因第一次去, 每款遊戲小孩也會玩,

所以用錢買時間, 而且夏天好熱, 怕晒.

結果, 囝囡話下午已玩完遊戲, 職員叫佢地排免費遊戲, 因每段時間也有特別節目.

囡囡話排得最耐係翼龍, 2個鐘,但好好玩, 囝囝怕, 就冇玩.

價錢, EXPRESS 官方賣最平, 又石選時間.

入場卷, 明星最平, 但海鮮價,所以成日要CHECK 住

男爵府

畀面勳章

回覆 111aaa 的帖子

唔好意思, 想問下係咪即是明星online果間? 穩陣的是嗎? 謝謝!

別墅

onon530 發表於 17-1-7 15:45
回覆 111aaa 的帖子

唔好意思, 想問下係咪即是明星online果間? 穩陣的是嗎? 謝謝!
明星網址
http://www.bengsengtravel.com/overseas-travel/tickets/universal-studios-japan.html

幫襯過兩次, 我覺得穩陣!

別墅

請指教, 什麼是整理券? 謝謝!

子爵府

Activehealth 發表於 17-1-5 14:18

Klook App

請問你在KLOOK買,係咪要拎住確認電郵去大阪阿倍野HARUKAS展望台換飛&手帶?

男爵府

2021勳章

minniemouse131 發表於 17-1-7 22:44
請問你在KLOOK買,係咪要拎住確認電郵去大阪阿倍野HARUKAS展望台換飛&手帶?
...

不用,只要Klook 電子版使用憑証。

首頁

尾頁

跳至