夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

你老公有几個兄弟姊妹,會唔會好煩?

我老公有8個,他排尾2,個扎兄弟姊妹各有各住,好少聚埋

一齊ga.

複式洋房

Re: 你老公有几個兄弟姊妹,會唔會好煩?

My hubby is the middle one. He has an elder brother (lives in USA), elder sister (seldom see her), younger sister and younger brother (both live with parents. So we usually only see the younger two.

No trouble at all.

複式洋房

老公屋企係個大家庭.有9兄弟姊妹.我老公排第7.每次聚會都好熱鬧,因為大家都有小朋友,加加埋埋有13個,年齡又一級級咁上,所以玩得好開心.我好鍾意見到佢地架

大宅

我老公有1兄1娣,兄鐘意吹水,識講唔識做,娣你有你,我有我,老母要錢,唔好煩我,即自已顧自已。

仔仔06-12-2003出世

男爵府

我老公有一個細妹, 吾煩, 因為只係係大年初一, 一年見一次.

複式洋房

我老公排第4, 有1兄, 2姐, 3妹, 我覺得d女會煩d

男爵府

有2弟1妹~~個妹細我1年但唔會o岩傾!
該用戶已被刪除

大宅

My husband has 1 younger sister and 1 younger bro. 得我老公係正常人。

妺 - 30歲人,有會計師牌,但講野扮細路,講野、行路、轉數慢3拍,仲叫緊"爸.爸..食飯~~媽.媽..食飯~~",聽到佢把聲就毛管棟!

弟 - 口甜舌滑,tum晒老豆老母D$買呢買lo,吾想做野就孟話自己鐘意讀書,讀Master都仲要老豆老母供,不知所謂。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

有1個妹大過我小小,佢係溫室花我係野花,絕對無溝通餘地.

大宅

一兄二姊,唔會煩,係奶奶&老爺最煩!

公爵府

畀面勳章

五個, 都不是太煩.ok la.

大宅

我老公有2個家姐,1個哥,佢最細。

個哥最煩

大宅

一個......一d都唔煩,仲對我好好.

大宅

我老公有一姊, 一兄, 一弟, 佢地好易話為, 好o岩玩, 三兄弟走o岩一齊成日搞到我地笑爆咀, :mrgreen: 唯獨是阿嫂有d麻煩 :-|
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

複式洋房

老公只有大哥(大嫂)
都無咩是非
有都係奶奶自己搞出來

翡翠宮

我honey得一個細佬,佢一d都唔煩,因為佢唔多so我嘛!!!
反而我honey的其他親戚就個個都ok :mrgreen:

大宅

我老公有4個家姐,2個哥,逐個去睇就吾凡,但幾個人走埋一起,就幾凡吓, 人多意見多, 我同佢亞媽住,我付錢換家俬都關佢地事,多多事,我只係想屋企"企理"D, 無人會appreciate,直頭 貼錢買難受! 我的家姐,妹妹的老公都無家姐或妹,不知幾好呀!
:lol:

禁止訪問

大宅

4個兄弟姊妹, 個個都好煩
大佬 -- 一日掛住分家產, 針對我老公, 成日搞到雞犬不寧
家姐 -- 成日打牌飲酒, 個女在我地附近讀書無錢用問我地拎左幾次 (大佬呀, 我地都好窮架)
3哥 -- 喪志, 唔做野經常飲酒
4哥 -- 成日掛住追仔, 生左4個女, 之前因為爆卡問題同老婆離左婚,自己又無錢養靠佢老豆養

我真係對佢地恨之入骨 :-(

首頁

尾頁

跳至