自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說屋企要買新Router,尋晚本來只係諗住睇吓咩價錢,下個星期先需要有,點知入咗一間鋪頭,睇咗部就問我老公邊款好,佢話士但啦!跟住sales 問屋企住幾大到,我問佢夠唔夠六部機一齊用wifi, 講完後我老公話就$999呢部,
跟住個sales 走埋去想開櫃攞,跟住我話等陣先,我第一間睇咋喎!都未知價,跟住我問個sales,依家有無折,佢無正面回答我,跟住我老公話士但啦!

其實喺我一醒一醒時,已即時上網搵型號,但睇幾個網頁都無價錢,去到比錢嗰下,我唔想都比錢,我仲問有無保養? 換貨或換款,佢已即時話無換款,除非佢無貨,就可補錢換其他,跟住仲要比$1 買膠袋(唔係$0.5),話齊頭收$1000。

其實尋晚已估到唔係新型號,因為搵牌子時,頭嗰兩版都無呢個款,尋晚已放棄搵。點知跟住今晚未瞓又再搵吓啦! 其實我真係預咗一定貴,因為始終唔係出深水埗買,係唔知貴幾多姐!

啱啱終於比我搵到格價網頁有啦!

一睇即慶今晚到瞓唔著,你唔駛貴一倍呀! 我唔睇最平嗰間你都貴$400。 食水有無咁深呀!

可能你覺得我小女人,但我呢一刻真係好炆,點解我尋日咁失策,我明明已清醒,點解唔堅持再睇吓先,傻仔真係只做一次,唔怪得佢無生意,又唔知點解佢頂到咁多年

如果住天水圍嘅你想知邊間,可私底下問我,我一定提醒你,唔好再有人好似我咁做水魚

呻完!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

點解唔上網睇定價錢先去鋪買呀? 畢竟唔係一百幾十蚊,應該格下價堅持要諗下先嘛。不過都買左了,嬲都冇用,算吧啦

侯爵府

回覆樓主:

大把男人買野唔夾價, 淘幾蚊香港賣50蚊仲話抵, 點知幾日就爛, 平時已教佢夾價,一同其他男人一齊又手痕忘記。 我激氣時叫佢俾返差價我等佢記住。 jm唔好難過, 隨便教育c6

大宅

rayrayus 發表於 17-1-14 02:54
點解唔上網睇定價錢先去鋪買呀? 畢竟唔係一百幾十蚊,應該格下價堅持要諗下先嘛。不過都買左了,嬲都冇用, ...

其實係本來租開機$78/月租,但部機速度係超快,合約到期,所以考慮自己買部,當然$999同我租機比係平,所以我先決定買(之前一直唔想煩,所以直接喺台度租埋)
但我唔介意比$999, 但希望買樣值得嘅!
今次因爲我老公喺度,佢就係咁,唔想好似問完無幫襯,所以咁

大宅

agee 發表於 17-1-14 02:57
大把男人買野唔夾價, 淘幾蚊香港賣50蚊仲話抵, 點知幾日就爛, 平時已教佢夾價,一同其他男人一齊又手痕 ...

我就係嬲平時明明自由精明消費,唔會衝動,平時淘寶或慳返嘅錢,今次咁樣無咗,佢已經唔係第一次,我已經提過佢好多次,當我買野有質疑時,叫佢開聲再睇吓先啦! 打完場!

點知佢成日最後都話,士但啦! 尋日仲要話唔好阻人收工,快d比錢,你話激唔激死!

侯爵府

引用:話說屋企要買新Router,尋晚本來只係諗住睇

原帖由 mayho124 於 17-01-14 發表
話說屋企要買新Router,尋晚本來只係諗住睇吓咩價錢,下個星期先需要有,點知入咗一間鋪頭,睇咗部就問我老 ...
我會嬲一陣就算

侯爵府

mayho124 發表於 17-1-14 03:06
我就係嬲平時明明自由精明消費,唔會衝動,平時淘寶或慳返嘅錢,今次咁樣無咗,佢已經唔係第一次,我已經 ...

d男人淨係識比錢, 唯有成日提佢, 女人係度佢會清醒d, 今次你上網揾唔到心急左, 下次大家會醒d, 唔好嬲

wcpcelia    發表於 17-1-14 18:03

大宅

我想知天水圍邊區

大宅

有冇留單留盒,拎去換番部貴既

男爵府

買左既野我一定5會再check價,何必呢⋯⋯
您都5好嬲啦。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

買完就唔好check價了

子爵府

回覆樓主:

放下啦咁樣仲蝕啦

珍珠宮

回覆樓主:

我係你就話比佢知比起最平個間貴咗幾多,等佢記住買呢類野係要格價

男爵府

回覆樓主:

去深水捕一百五十都唔使喎

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

router一向好平,二三百蚊到,只能講你唔知價……算啦,唔好再傷腦筋,下次試吓網上check完先去舖頭睇有懷疑就企硬d唔好買住。

wcpcelia    發表於 17-1-14 18:03

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

mayho124 發表於 17-1-14 02:41
話說屋企要買新Router,尋晚本來只係諗住睇吓咩價錢,下個星期先需要有,點知入咗一間鋪頭,睇咗部就問我老 ...

真係食水好深呀

買嘢,真係要格價! 周街淘宝貨當原裝入口貨賣!何止貴兩倍幾

男爵府

回覆樓主:

我c6又係, 埋單永遠唔睇單, 人地未拎單黎到面前, 佢就已遞張信用卡俾人 好似百分百肯定人地唔會收錯錢咁, 我check單就話我好核突佢以為自己好型, 講左咁多年都唔聽, 好忟!

水晶宮

回覆樓主:

算啦, 咪當買完減價

我買咗件褸, 減價都要成千蚊, 轉頭4折 賣5xx 幾, 早知唔入去睇

水晶宮

回覆樓主:

我想講,深水埗真係最少打75折,我樓下都貴好多,但真係勝在唔洗坐車一來一回時間,上次買滑鼠都貴$50

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:agee 發表於 17-1-14 02:57 大把男人

原帖由 mayho124 於 17-01-14 發表
我就係嬲平時明明自由精明消費,唔會衝動,平時淘寶或慳返嘅錢,今次咁樣無咗,佢已經唔係第一次,我已經 ...
男人點會同你打完場丫?冇哂face

你有質疑應該當機立斷話唔買, 拖住老公走

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

首頁

尾頁

跳至