親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我在2016年9月11日經agoda預訂日本留壽都酒店,5晚酒店連税共hk$25,xxx, 我當時選擇延遲付款,將會在2017年1月15日經visa card過全數。昨晚大約晚上11時許收到銀行短訊通知被agoda過了hk$27,xxx, 大吃一驚,立即打去agoda CS 到投訴点計個rate都無理由收多咁多,我們表示現在的滙率大約6.78到,点計都無理由收我們大約7.8喎!CS表示明白,叫我們截圖個滙率email比佢地,佢地會將多收取的費用經信用咭退回!今朝一早就收到agoda email 話會將多收取的收費(hk$4,xxx) 退回!所以大家如果發覺agoda多收費用,只要有足夠証明,是可取回多收的差額的!

男爵府

2Dragon 發表於 17-1-16 19:18
我在2016年9月11日經agoda預訂日本留壽都酒店,5晚酒店連税共hk$25,xxx, 我當時選擇延遲付款,將會在2017年 ...

請問有沒有Agoda 電話?

男爵府

客服中心電話 30711201

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

Agoda 就算比哂錢之後見到平左,截圖send 比佢地第二日就會回覆會退錢,好過Expedia多多聲, 尋日訂今日睇到平左截圖比佢地,他竟然回覆不合資格我不是貪你的幾倍奉還,只想平d 姐

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

hhmum 發表於 17-1-16 19:52
Agoda 就算比哂錢之後見到平左,截圖send 比佢地第二日就會回覆會退錢,好過Expedia多多聲, 尋日訂今日睇 ...

電話留言

男爵府

想問下,agoda係咪會收我落order嗰日佢顯示個價?不論遲啲比錢時個滙率高左定低左

男爵府

如果你選擇先訂後付,而佢亦有附帶一句“您將於付款日xxx繳付JPYxxx的HKD等值,貨幣匯率或會變更”,這様便應該按你的付款日的匯率而計。

男爵府

2Dragon 發表於 17-1-16 20:21
如果你選擇先訂後付,而佢亦有附帶一句“您將於付款日xxx繳付JPYxxx的HKD等值,貨幣匯率或會變更”,這様便 ...

但係我10 月日元個時個滙率無可能平得過12 月27 日,仲收多我$3xx

伯爵府

我在2016年9月11日經agoda預訂日本留壽都酒店,5晚酒店連税共hk$25,xxx, 我當時選擇延遲付款,將會在2017年 ...

假設我11月頭訂酒店,請問可以去邊度揾番果日個rate record截圖呢?

男爵府

你11月頭訂酒店時佢會即時有個相對日元對港元的價格比你,這個價格已記錄在你們的電郵裡 如你選擇即時付款,那就按這個當日𠥔率價格付款。如你選擇延遲付款 例如今天到期付款的話 你發現匯率相差太大 收多你很多 就截圖今天的匯率電郵比佢地 而不是截圖11月頭訂酒店時的匯率

伯爵府

2Dragon 發表於 17-1-16 23:30
你11月頭訂酒店時佢會即時有個相對日元對港元的價格比你,這個價格已記錄在你們的電郵裡 如你選擇即時付款 ...

你解䆁得好清楚,明白了,謝謝!

大宅

回覆 2Dragon 的帖子

又學多樣嘢,多謝分享。

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

多謝分享
I 大蚊豬   

大宅

你點退到咁多錢?
佢退比我只係跟原價退
唔係跟匯率退

男爵府

因為我在繳款日截圖當天的匯率,証明佢地收多咗,所以由原本我訂房那天(2016年9月11日)$25xxx, 到過數日(2017年1月15日)$27xxx, 咁我截圖証明當天匯率後,佢地覆我應付款是$23xxx, 退回約hk$4000給我!

男爵府

其實可打去豁免,我一月訂酒店$4490未付,打算後付,即三月月先付,而家滙率高左,我即打電話去已經話$4800,我同佢講即pay,佢話可以比返$4490個價我

伯爵府

虎到金來勳章

6648RT 發表於 17-2-2 13:19
其實可打去豁免,我一月訂酒店$4490未付,打算後付,即三月月先付,而家滙率高左,我即打電話去已經話$48 ...

有價講架
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

男爵府

回覆樓主:

我試左好幾次,訂完搵到其他網站平d,係真係退到,agoda係唔錯,仲要快

男爵府

hhmum 發表於 17-2-2 13:59
有價講架

我本來唔知道,佢主動豁免,我好感動架

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至