跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 kkb1213 於 08-12-29 18:06 發表
我個b出生時2.44kg同你差不多但係佢依家只係得8kg多dd, 又唔肯飲奶 你比咩bb食架, 可以share下嗎?

而家食5餐,早晚食奶,
第2,4餐食粥,第3餐食麥皮.
粥既材料都係:蕃茄,南瓜,紅蘿蔔,薯仔,紅腰豆,三文魚,菜...
我估佢係因為訓得多而肥,唔係主要食架.^^

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 emma_lws 於 08-12-29 18:44 發表

嘩,,你好有心機湊喎..

多謝你^^

洋房

我囝囝20磅喇 !!

民房

原帖由 szesiu14 於 08-12-30 12:44 發表
我個女出生時, 1.99kg, 以家都係唔夠8kg...不過佢超精靈...touch wood 都無咩病, 健健康康未得lor~
唔緊要啦!

一個baby1歲的體重正常應該係 出世時體重 的三倍!
嘩! 我個女係四倍嘞! 己經非常好啦!
你個B 都三倍 ...

你揍得好好, 我個仔出世4.1KG,現在10.8KG. 如果3倍, 我就抱到喊,HAHA

大宅

畀面勳章

我個女都係細件...前日check得8.55kg(就快13個月大),高都係得73cm...唉 但Dr話佢出生時都係2.67kg唔係大,現在都叫Ok wor

大宅

畀面勳章

原帖由 puffer-fish 於 09-1-16 11:24 發表
我個女都係細件...前日check得8.55kg(就快13個月大),高都係得73cm...唉 但Dr話佢出生時都係2.67kg唔係大,現在都叫Ok wor

我又黎啦.. 係你後面
我個女都係細碼b.. 上個星期打針時磅8.2kg - 73cm 高 (23號就13個月).. 不過醫生又無講佢重得唔好喎

複式洋房

Thanks~
4.1kg x 3= 12.3kg...又真係幾甘...haha
10.8kg 好fit 啊~

原帖由 sin109 於 09-1-9 15:48 發表

你揍得好好, 我個仔出世4.1KG,現在10.8KG. 如果3倍, 我就抱到喊,HAHA

男爵府

我呀b1yrs 都係得7.61kgs (16.7lbs), 雖然佢都活躍, 但健康院姑娘覺得佢偏瘦, 叫我3個月後再帶bb返健康院磅重....

]

大宅

18.5LB 細碼B

別墅

我bb都係細碼. 1歲時有8.95kg, 姑娘話ok,正常. 無節瓜肉.不過佢食好多野.
一日3餐奶(200-250ml), 加3餐固體(1餐麥皮, 2餐飯仔), 仲有半邊apple or 橙. 有時仲有餅仔/麵包. 食窮我..

首頁

尾頁

跳至