親子旅遊

跳至

首頁
45678...70

尾頁

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-27 18:57 但bne

原帖由 sugarbun 於 17-01-27 發表
southbank parkland, brisbane wheels, museum, 去story bridge遊個船河咁
以上係我打算去既地方, 唔係真係 ...
等我再砌下d行程先,我個人好揸唔定主意,我都覺得自己幾煩

男爵府

回覆:2017 暑假黃金海岸親子遊

新一年祝各位澳洲團友

路路暢通
酒店超平
天氣晴朗
平安好玩
老闆滿意
荷包飽滿
想咩買咩

恭喜!恭喜!

大宅

3btsoi 發表於 17-1-28 19:00
新一年祝各位澳洲團友

路路暢通

嘩,你諗到咁多, 我祝大家“心想事成, 萬事順利”

比我又搵到個唔錯既farm, $600/2 nights, 希望可以快快攪掂!

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-28 19:00 新一年

原帖由 sugarbun 於 17-01-29 發表
嘩,你諗到咁多, 我祝大家“心想事成, 萬事順利”

比我又搵到個唔錯既farm, $600/2 n ...
新年第一個好消息

個farm咩名? 我上去look look先

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-26 11:04 多謝你

原帖由 stopstop 於 17-01-26 發表
我訂咗Paradise Country嘅farm stay. 貪佢叫做交通方便同幾抵,AUD199.
請問你book邊種? 我揀caravan, 佢email覆我未有價錢

大宅

3btsoi 發表於 17-1-29 13:18
新年第一個好消息

個farm咩名? 我上去look look先

起sunshine coast果邊架, 你啱唔啱?

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-29 13:18 新年第

起sunshine coast果邊架, 你啱唔啱?
係味黃金機場果邊?

大宅

3btsoi 發表於 17-1-29 16:11
係味黃金機場果邊?
唔係呀, 係Bne向北走.
近GC既, 試下呢間, 未必近過C, 但動物一定多D

http://www.tommerupsfarmstay.com.au/

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-29 16:11 係味黃

唔係呀, 係Bne向北走.
近GC既, 試下呢間, 未必近過C, 但動物一定多D
thanks, 我返公司用電腦睇先

大宅

熱血勳章

3btsoi 發表於 17-1-29 13:21
請問你book邊種? 我揀caravan, 佢email覆我未有價錢

因為兩個人同一晚,我book咗Eco Tent share bathroom
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-29 13:21 請問你

原帖由 stopstop 於 17-01-29 發表
因為兩個人同一晚,我book咗Eco Tent share bathroom
請問幾錢,同埋你幾時去呀?

大宅

熱血勳章

3btsoi 發表於 17-1-30 08:40
請問幾錢,同埋你幾時去呀?

8月中去,AUD199
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-30 08:40 請問幾

原帖由 stopstop 於 17-01-31 發表
8月中去,AUD199
我都係8月中,唔0知我地會唔會見到

子爵府

3btsoi 發表於 17-1-21 10:00
我都諗緊urber, 但生卡啦,唔知會唔會好似香港d 的士,無人肯接

我都想知澳洲嘅Uber得唔得,想去澳洲玩,非自駕,網上資料太少了,個個都揸車嘅

BTW我暑假去倫敦玩了九日,都有Call Uber,好得,反而係香港都係冇乜人接Call

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-21 10:00 我都諗

原帖由 jemswin1 於 17-02-01 發表
我都想知澳洲嘅Uber得唔得,想去澳洲玩,非自駕,網上資料太少了,個個都揸車嘅

BTW我暑假去倫 ...
我比較大鄉里,我只會坐短路程uber, 長路程又去rural area就唔敢,因uber 司機,咩人都做得,我驚遇到個殺人狂,唔知車左我去邊。如果短程city,佢行錯我都知,好似比較安全。

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-21 10:00 我都諗

原帖由 jemswin1 於 17-02-01 發表

BTW我暑假去倫 ...
我比較大鄉里,我只會坐短路程uber, 長路程又去rural area就唔敢,因uber 司機,咩人都做得,我驚遇到個殺人狂,唔知車左我去邊。如果短程city,佢行錯我都知,好似比較安全。

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-1-19 19:21 我唔係

原帖由 sugarbun 於 17-01-19 發表
正呀, 最後一日可以玩到盡
Sugarbun, 你除左GC/Bne, 會唔會去Cairns?

大宅

3btsoi 發表於 17-2-1 15:19
Sugarbun, 你除左GC/Bne, 會唔會去Cairns?

我唔會呀, 唔太啱兩老 (我自己就好想去), 但會去sunshine coast果邊. 你會去? 你間農場覆你未呀?

男爵府

引用:Quote:3btsoi 發表於 17-2-1 15:19 Sugarbu

原帖由 sugarbun 於 17-02-01 發表
我唔會呀, 唔太啱兩老 (我自己就好想去), 但會去sunshine coast果邊. 你會去? 你間農場覆你未呀?
...
諗緊Cairns, 但網上check 內陸機來回幾貴。farm stay 話未有價錢,要遲d覆

大宅

3btsoi 發表於 17-2-1 16:43
諗緊Cairns, 但網上check 內陸機來回幾貴。farm stay 話未有價錢,要遲d覆

我有諗過邊玩邊揸上去再飛返bne/gc, 但一黎單程機票已經AUD1xx per head, 二來咁又變得好趕, 三來我有2老同一個5歲, 咁就都係算罷

首頁
45678...70

尾頁

跳至